2-féle sütés nélküli mogyorókrémes sütinyalóka húsvétra

2-féle sütés nélküli mogyorókrémes sütinyalóka húsvétra

NehézségKözepes
Előkészítés20 perc
Elkészítés60 perc

Előkészítés

  1. A kakaós kekszet egy aprítóval ledaráljuk, majd összegyúrjuk a mogyorókrémmel és a mascarponéval. Ezután kb. 20-30 grammos golyókkal fogunk dolgozni, érdemes elővenni egy mérleget az egyforma végeredmény érdekében.
  2. A nyuszis sütinyalókához mikróban felolvasztjuk a fehér csokit, de szépen óvatosan, 30 másodpercenként megkeverjük, hogy le ne égjen! 30 grammos golyókat formázunk a tésztából, majd fehér pálcikákat veszünk elő. Belemártjuk a pálcika végét a felolvasztott csokoládéba, és arra húzzuk a golyót. Ezt követően egy 10-15 percre betesszük a fagyasztóba.
  3. Ha megkötött a csokoládé, és már megszilárdultak a golyók is, akkor kimártjuk az egész golyót az olvasztott fehér csokiban, ezután hűtőbe tesszük 30 percre, majd ezt megismételjük, és még egy rétegben kimártjuk a golyókat. Ismét 30 percre visszatesszük dermedni a hűtőbe.
  4. Amíg dermednek, addig elkészítjük a fondant díszeket: tappancsokat és farkat formázunk. Az elkészült díszeket a maradék olvasztott fehér csokival rátapasztjuk a kimártott golyókra. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
  5. A répás sütinyalókához a mikróban felolvasztjuk a fehér csokit, de szépen óvatosan, 30 másodpercenként megkeverjük, hogy le ne égjen! 30 grammos golyókat formázunk a tésztából, majd fehér pálcikákat veszünk elő. Belemártjuk a pálcika végét a felolvasztott csokoládéba, és arra formázzuk rá a tésztát répa alakúra. Ezt követően 10-15 percre betesszük a fagyasztóba, hogy rádermedjen a pálcikára. Ha megkötött a csokoládé, és már megszilárdultak a répák, akkor kimártjuk narancssárgára színezett fehér csokiban.
  6. Majd hűtőbe tesszük 30 percre. Ha vékony a csokiréteg, akkor ezt újra megismételjük, és még egy rétegben kimártjuk, majd ismét visszatesszük dermedni. Ezután egy kevés csokoládét csíkokban rácsorgatunk, hogy még jobban hasonlítson egy igazi répára. Végül pedig zöld fondantból készítünk leveleket, és a tetejére illesztjük. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk. Jó étvágyat!

Hasonló receptek