A legfinomabb csokoládémousse

Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0perc
Elkészítés 30perc
A legfinomabb csokoládémousse image

Hozzávalók

5 Adag
20 dkg Keserű csokoládé
4 dkg Vaj
6 darab Tojás
2 darab Tojásfehérje
2 evőkanál Nádcukor
1 dl Tejszín
2 evőkanál Espresso kávé
1 csipet

Előkészítés

    Egy akkora lábasban, aminek a tetejére kényelmesen ráfér egy keverőtál, vizet forralunk. A keverőtálat a gyöngyöző víz fölé helyezzük a lábasra, beletesszük a felaprított csokoládét és a vajat, majd lassan, kíméletesen megolvasztjuk a csokoládét. Amikor nagyjából megolvadt, levesszük az edényt a főzőlapról.

    Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájukat elektromos keverővel 1 evőkanál cukorral és egy csipet sóval fehéredésig keverjük. (Ha valaki ódzkodik a nyers tojástól, felverheti a sárgáját a cukorral vízgőz fölött is, így hőkezelést is kap a tojás.) A tojásfehérjékből (összesen nyolcból) kemény habot verünk, félidőben, amikor már közepesen habos, hozzáadunk 1 evőkanál cukrot. A cukros tojássárgájához adjuk a tejszínt és a kávét, majd hozzáöntjük a felolvadt csokoládét, és összekeverjük.

    A tojásfehérjehab egyharmadát a tojásos masszához adjuk, és gyors, határozott mozdulatokkal, kézi habverő segítségével teljesen elkeverjük benne. Most hozzáadjuk a többi habot, de ezzel már csak óvatosan forgatjuk össze, hogy a hab ne törjön. 

    Üvegpoharakba vagy tálkákba öntjük, és 24 órára, de legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Díszítés ízlés szerint, én egy kis tejszínhabot és csokiforgácsot ajánlok.