A palacsintatésztához a tojásokat elkeverjük a liszttel, cukorral és a sóval, közben adagoljuk hozzá a tejet. Ha csomómentesre dolgoztuk, a legvégén adhatjuk hozzá a szénsavas ásványvizet. A tésztát fontos, hogy legkevesebb fél órát pihentessük, vagy akár még többet, ez idő alatt elkészítjük a barnított vajat. Szélesebb serpenyőbe tesszük a vajat és tűzre tesszük. Ha felhabzik, fakanállal folyamatosan kevergetjük. Ha szépen elkezd barnulni, érezzük a diós pirult illatot, kb. egy perc múlva le is húzhatjuk a tűzről és hagyjuk pihenni pár percet. Ha már nem tűzforró, mérjük ki belőle a szükséges mennyiséget és csurgassuk hozzá a megpihent palacsintatésztához, közben kevergessük folyamatosan!
Palacsintasütőben süssük ki az összes tésztát, a palacsintasütő átmérőjétől és tésztavastagságtól függően 8-10 db palacsinta lesz belőle. Ha elkészültünk, a túrót áttörjük, ízesítjük cukorral, vanília kikapart magjával, citromlével és héjjal, valamint kevés tejföllel is, hogy krémes, lágy legyen. Megtöltjük a krémmel a palacsintákat és tűzálló tálba tesszük. Porcukorral kikevert tejföllel gazdagon átkenjük, további porcukrot szitálunk még a tetejére, és forró, 200 Celsius-fokos sütőben rápirítunk 5-6 perc alatt grill fokozaton. Azonnal, forrón tálaljuk.