Az én amerikai palacsintám, mogyoróvajjal, juharsziruppal
Hozzávalók
-
- 250 g Vaj
- 2 - 3 evőkanál Mogyoróvaj
- 1 nagy csipet Só
- 2 evőkanál juharszirup
-
Palacsintatészta
- 400 g Liszt
- 2 evőkanál Porcukor
- 1 zacskó sütőpor
- 2 nagy csipet Só
- 3 adag Tojássárgája
- 1 dl Tej
- 3 evőkanál Vaj
- 4 evőkanál Sör
- 3 darab Tojásfehérje
- 3 - 4 evőkanál Mogyoróvaj
Előkészítés
A kézmeleg vajhoz hozzáadjuk a mogyoróvajat és a csipet sót. Habverővel – amennyire csak lehet – habosra verjük, majd kis méretű, lapos, sütőpapírral bélelt edénykébe töltjük, cukrászspatulával elsimítjuk a tetejét. Fagyasztóba tesszük, hagyjuk teljesen megfagyni. Ha megfagyott, tetszőleges méretű kockákra vagy hasábokra vágjuk. Műanyag dobozba téve a hűtőszekrényben napokig eláll.
Összekeverjük a lisztet, a porcukrot, a sütőport és a sót, majd finomszűrőn átszitáljuk. Külön edényben összekeverjük a tojássárgáját, a tejet, az olvasztott vajat és a sört. A tojásfehérjét nem túl kemény habbá verjük. A lisztes keverékhez elkezdjük adagolni a tojásos keveréket, közben folyamatosan kevergetjük habverővel. Sűrű, a megszokott palacsintatésztánál kicsit sűrűbb, homogén masszát keverünk, majd hozzáadjuk a tojáshabot is.
Forró serpenyőbe nagyon kevés mogyoróolajat teszünk, majd nem túl nagy méretű, vastagabb palacsintákat sütünk. Addig sütögetjük, míg elfogy a tészta; a kész palacsintákat nyugodtan tegyük egymásra, hogy a gőz átjárja őket, és maradjanak melegen. Ha elkészült a palacsinta, a mogyoróvajas vajjal és juharsziruppal fogyasztjuk.