Az én amerikai palacsintám, mogyoróvajjal, juharsziruppal

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Az én amerikai palacsintám, mogyoróvajjal, juharsziruppal image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 5 perc
Elkészítés 15 perc

Hozzávalók

2 Adag
    • 250   g Vaj
    • 2   - 3   evőkanál Mogyoróvaj
    • 1   nagy csipet
    • 2   evőkanál juharszirup
  • Palacsintatészta

    • 400   g Liszt
    • 2   evőkanál Porcukor
    • 1   zacskó sütőpor
    • 2   nagy csipet
    • 3   adag Tojássárgája
    • 1   dl Tej
    • 3   evőkanál Vaj
    • 4   evőkanál Sör
    • 3   darab Tojásfehérje
    • 3   - 4   evőkanál Mogyoróvaj

Előkészítés

    Mogyoróvajas vaj
  1. A kézmeleg vajhoz hozzáadjuk a mogyoróvajat és a csipet sót. Habverővel – amennyire csak lehet – habosra verjük, majd kis méretű, lapos, sütőpapírral bélelt edénykébe töltjük, cukrászspatulával elsimítjuk a tetejét. Fagyasztóba tesszük, hagyjuk teljesen megfagyni. Ha megfagyott, tetszőleges méretű kockákra vagy hasábokra vágjuk. Műanyag dobozba téve a hűtőszekrényben napokig eláll.

  2. Palacsinta
  3. Összekeverjük a lisztet, a porcukrot, a sütőport és a sót, majd finomszűrőn átszitáljuk. Külön edényben összekeverjük a tojássárgáját, a tejet, az olvasztott vajat és a sört. A tojásfehérjét nem túl kemény habbá verjük. A lisztes keverékhez elkezdjük adagolni a tojásos keveréket, közben folyamatosan kevergetjük habverővel. Sűrű, a megszokott palacsintatésztánál kicsit sűrűbb, homogén masszát keverünk, majd hozzáadjuk a tojáshabot is.

  4. Forró serpenyőbe nagyon kevés mogyoróolajat teszünk, majd nem túl nagy méretű, vastagabb palacsintákat sütünk. Addig sütögetjük, míg elfogy a tészta; a kész palacsintákat nyugodtan tegyük egymásra, hogy a gőz átjárja őket, és maradjanak melegen. Ha elkészült a palacsinta, a mogyoróvajas vajjal és juharsziruppal fogyasztjuk.

Címkék