Nagyon jót tesz, ha a kelkáposztát csíkokra vágva alaposan megpirítjuk a szalonnás-kacsazsíron, majd miután a káposzta felére összeesett, a burgonyát rádobva azt is alaposan megpirítjuk.
Az igazi frankfurtileves
Hozzávalók
-
- 4 darab Klasszikus bécsi roppanós virsli
- Szeletelt bacon
- 120 g Zselici tejföl 25%
- 3 nagy evőkanál Kacsazsír
- 2 - 3 evőkanál Liszt
-
A Lidl Piac kínálatából
- 3 - 4 fej Burgonya
- 0,5 kis fej Kelkáposzta
- 3 gerezd Fokhagyma
- ízlés szerint Majoránna
- 1 kis fej Vöröshagyma
- 0,5 darab Citrom leve
Előkészítés
Ha kellemes pirultas az illata és sistereg, még egy kanál kacsazsírral és egy kanál liszttel is pirítsuk át! Ezután öntsük fel vízzel, vagy könnyű alaplével, de csak annyira, hogy éppen ellepje.
Csendesen forraljuk kb. 10-12percig, míg a burgonya megfő. Ez idő alatt a tejfölből készítsük el a habarást, ebbe is tegyünk 1-2 csapott evőkanál lisztet. Sokkal praktikusabb, hogy ha a liszttel két lépésben sűrítünk. Egyszer az elején, egyszer a végén a habarással! Így könnyen ki tudjuk küszöbölni, hogy a leves híg, vagy túl sűrű legyen, ha ilyen módon, két lépésben sűrítünk.
A nyers liszt ízt forraljuk ki, utolsó két percben jöhet a virslikarika és pár csepp citromlé. Fűszerpaprika nélkül is remek, én így szeretem, de lehet bele tenni, maximum 1 csapott evőkanállal, közvetlen a pirítás befejezése után!