Előkészítés
- Nagyon jót tesz, ha a kelkáposztát csíkokra vágva alaposan megpirítjuk a szalonnás-kacsazsíron, majd miután a káposzta felére összeesett, a burgonyát rádobva azt is alaposan megpirítjuk.
- Ha kellemes pirultas az illata és sistereg, még egy kanál kacsazsírral és egy kanál liszttel is pirítsuk át! Ezután öntsük fel vízzel, vagy könnyű alaplével, de csak annyira, hogy éppen ellepje.
- Csendesen forraljuk kb. 10-12percig, míg a burgonya megfő. Ez idő alatt a tejfölből készítsük el a habarást, ebbe is tegyünk 1-2 csapott evőkanál lisztet. Sokkal praktikusabb, hogy ha a liszttel két lépésben sűrítünk. Egyszer az elején, egyszer a végén a habarással! Így könnyen ki tudjuk küszöbölni, hogy a leves híg, vagy túl sűrű legyen, ha ilyen módon, két lépésben sűrítünk.
- A nyers liszt ízt forraljuk ki, utolsó két percben jöhet a virslikarika és pár csepp citromlé. Fűszerpaprika nélkül is remek, én így szeretem, de lehet bele tenni, maximum 1 csapott evőkanállal, közvetlen a pirítás befejezése után!