Ázsiai gyömbéres-szójás csirke, fürjtojással és zöldségekkel

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
 Ázsiai gyömbéres-szójás csirke, fürjtojással és zöldségekkel image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 15 perc
Elkészítés 45 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 16   dkg Csirkemell
    • 32   darab Fürjtojás
    • 1   szál Sárgarépa
    • 1   kisebb darab Póréhagyma
    • 0,5   fej Lilahagyma
    • 0,5   darab Kápia paprika
    • 3   gerezd Fokhagyma
    • 1   evőkanál Gyömbér
    • 6   - 7   evőkanál Szójaszósz
    • 1   darab Lime leve
    • 2   kávéskanál barnacukor
    • 4   - 5   dl Napraforgóolaj
    • 1   csipet Chili
    • 2   darab Tojásfehérje
    • 2   - 3   evőkanál Keményítő
    • 3   - 4   evőkanál Kesudió
    • 2   - 3   csipet Újhagyma zöldje
    • 1   köteg Koriander
    •  
    •   bors

Előkészítés

  1. A fürjtojásokat hideg vízbe tesszük, megsózzuk és felforraljuk. Abban a pillanatban, ahogy felforrt lehúzzuk a tűzről és 5percig hagyjuk a forró vízben pihenni. Hideg vízben lehűtjük és megpucoljuk. A pucolt fürjtojásokat félretesszük.

  2. A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a tojásfehérjével és a keményítővel, alaposan összekeverjük. Forró olajban szép aranysárgára sütjük, majd egy rácsra téve félretesszük. Forró wokban kevés olajon kezdjük pirítani a lilahagymát, a sárgarépát és a paprikát, majd hozzáadjuk a pórét, a fokhagymát és a gyömbért, végül a szójaszószt. Ha kedvünk van egy kis chilit is adhatunk hozzá. Kevés barnacukorral és lime lével ízesítjük, ha szükséges sózzuk is.

  3. Minimális vizet adunk, hozzá, hogy egy kicsit szaftosítsunk. 1-2kanál keményítővel elkevert vízzel sűrítjük. Utolsó pillanatban adjuk hozzá a pikáns zöldségünkhöz a csirkefalatokat és a fürjtojást. 1-2percig forraljuk, hogy a csirkét és a tojást átmelegítsük. A zöldséges szaft vonja be szépen a csirkét és a tojásokat is. Azonnal tálalunk is, tetejére egy kis újhagyma zöldet és friss koriandert szórunk.