A fürjtojásokat hideg vízbe tesszük, megsózzuk és felforraljuk. Abban a pillanatban, ahogy felforrt lehúzzuk a tűzről és 5percig hagyjuk a forró vízben pihenni. Hideg vízben lehűtjük és megpucoljuk. A pucolt fürjtojásokat félretesszük.
Ázsiai gyömbéres-szójás csirke, fürjtojással és zöldségekkel
Hozzávalók
-
- 16 dkg Csirkemell
- 32 darab Fürjtojás
- 1 szál Sárgarépa
- 1 kisebb darab Póréhagyma
- 0,5 fej Lilahagyma
- 0,5 darab Kápia paprika
- 3 gerezd Fokhagyma
- 1 evőkanál Gyömbér
- 6 - 7 evőkanál Szójaszósz
- 1 darab Lime leve
- 2 kávéskanál barnacukor
- 4 - 5 dl Napraforgóolaj
- 1 csipet Chili
- 2 darab Tojásfehérje
- 2 - 3 evőkanál Keményítő
- 3 - 4 evőkanál Kesudió
- 2 - 3 csipet Újhagyma zöldje
- 1 köteg Koriander
- Só
- bors
Előkészítés
A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a tojásfehérjével és a keményítővel, alaposan összekeverjük. Forró olajban szép aranysárgára sütjük, majd egy rácsra téve félretesszük. Forró wokban kevés olajon kezdjük pirítani a lilahagymát, a sárgarépát és a paprikát, majd hozzáadjuk a pórét, a fokhagymát és a gyömbért, végül a szójaszószt. Ha kedvünk van egy kis chilit is adhatunk hozzá. Kevés barnacukorral és lime lével ízesítjük, ha szükséges sózzuk is.
Minimális vizet adunk, hozzá, hogy egy kicsit szaftosítsunk. 1-2kanál keményítővel elkevert vízzel sűrítjük. Utolsó pillanatban adjuk hozzá a pikáns zöldségünkhöz a csirkefalatokat és a fürjtojást. 1-2percig forraljuk, hogy a csirkét és a tojást átmelegítsük. A zöldséges szaft vonja be szépen a csirkét és a tojásokat is. Azonnal tálalunk is, tetejére egy kis újhagyma zöldet és friss koriandert szórunk.