Ázsiai hideg-meleg zöldségsaláta

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Ázsiai hideg-meleg zöldségsaláta image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 45 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 1   nagy marék Kesu dió
    • 1   nagy marék Ropogós hagyma
    •   dl Szójaszósz
    • 1   evőkanál Méz
    • 2   darab Lime leve
    • 3   darab Fokhagymagerezd, tisztítva
    •   fej Lilahagyma
    • 1   tyúktojásnyi darabka Gyömbér, tisztítva
    • 1   kisebb marék Vágott citromfű és koriander
    • 1   darab Chilipaprika
    • 2   szál Sárgarépa
    • 1   darab Cukkini
    • 5   - 10   méretfüggő Shitake gomba kalapja
    •   szál Póréhagyma
    • 2   darab Szívsaláta
    •   darab Kínai kel
    • 1   nagy marék Brokkoli, rózsáira szedve
    •   fej Jégsaláta
    • 2   nagy marék Madársaláta
    •   darab Jégcsapretek
    • 1   darab Narancs

Előkészítés

    A natúr kesudiót 160 Celsius-fokos sütőben 12-16 percig pörköljük, közben többször ellenőrizzük, nehogy odaégjen! Ha kész a kesudió, apróra vágjuk és elkészítjük a salátaöntetet: egy keverőtálba öntünk egy kis szójaszószt, kevés mézet, lime levet, nagyon vékonyra szelt fokhagymát és lilahagymát, vékony csíkokra vágott gyömbért, apróra vágott citromfüvet, koriandert és chilipaprikát.

    Amíg összeérik a salátaöntet, megpirítjuk a saláta meleg részét: tűzforró serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a sárgarépát, cukkinit, gombát, póréhagymakarikát és szívsalátát, vastag metéltre vágott kínai kelt, rózsákra szedett brokkolit. Ha alaposan megpirultak a zöldségek, hozzáadhatjuk pácolódni a salátaöntethez a keverőedénybe. Lazán elkeverjük és elkészítjük a saláta hideg részét: összekeverjük a tépkedett jégsalátát, madársalátát, vékonyra szelt jégcsapretket, hámozott, vékony karikákra vágott narancsot.

    A tálalás pillanatában keverjük össze a hideg és meleg részét a salátának. A tetejét bőségesen meghintjük az aprított kesudióval és ropogós hagymachips-szel.