Ázsiai hideg-meleg zöldségsaláta

Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0perc
Elkészítés 45perc
Ázsiai hideg-meleg zöldségsaláta image

Hozzávalók

4 Adag
1 nagy marék Kesu dió
1 nagy marék Ropogós hagyma
Szójaszósz
1 evőkanál Méz
2 darab Lime leve
3 darab Fokhagymagerezd, tisztítva
Lilahagyma
1 tyúktojásnyi darabka Gyömbér, tisztítva
1 kisebb marék Vágott citromfű és koriander
1 darab Chilipaprika
2 szál Sárgarépa
1 darab Cukkini
5 méretfüggő Shitake gomba kalapja
Póréhagyma
2 darab Szívsaláta
Kínai kel
1 nagy marék Brokkoli, rózsáira szedve
Jégsaláta
2 nagy marék Madársaláta
Jégcsapretek
1 darab Narancs

Előkészítés

    A natúr kesudiót 160 Celsius-fokos sütőben 12-16 percig pörköljük, közben többször ellenőrizzük, nehogy odaégjen! Ha kész a kesudió, apróra vágjuk és elkészítjük a salátaöntetet: egy keverőtálba öntünk egy kis szójaszószt, kevés mézet, lime levet, nagyon vékonyra szelt fokhagymát és lilahagymát, vékony csíkokra vágott gyömbért, apróra vágott citromfüvet, koriandert és chilipaprikát.

    Amíg összeérik a salátaöntet, megpirítjuk a saláta meleg részét: tűzforró serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a sárgarépát, cukkinit, gombát, póréhagymakarikát és szívsalátát, vastag metéltre vágott kínai kelt, rózsákra szedett brokkolit. Ha alaposan megpirultak a zöldségek, hozzáadhatjuk pácolódni a salátaöntethez a keverőedénybe. Lazán elkeverjük és elkészítjük a saláta hideg részét: összekeverjük a tépkedett jégsalátát, madársalátát, vékonyra szelt jégcsapretket, hámozott, vékony karikákra vágott narancsot.

    A tálalás pillanatában keverjük össze a hideg és meleg részét a salátának. A tetejét bőségesen meghintjük az aprított kesudióval és ropogós hagymachips-szel.