Ázsiai hideg-meleg zöldségsaláta

Ázsiai hideg-meleg zöldségsaláta

NehézségKönnyű
Elkészítés45 perc

Előkészítés

    A natúr kesudiót 160 Celsius-fokos sütőben 12-16 percig pörköljük, közben többször ellenőrizzük, nehogy odaégjen! Ha kész a kesudió, apróra vágjuk és elkészítjük a salátaöntetet: egy keverőtálba öntünk egy kis szójaszószt, kevés mézet, lime levet, nagyon vékonyra szelt fokhagymát és lilahagymát, vékony csíkokra vágott gyömbért, apróra vágott citromfüvet, koriandert és chilipaprikát. Amíg összeérik a salátaöntet, megpirítjuk a saláta meleg részét: tűzforró serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a sárgarépát, cukkinit, gombát, póréhagymakarikát és szívsalátát, vastag metéltre vágott kínai kelt, rózsákra szedett brokkolit. Ha alaposan megpirultak a zöldségek, hozzáadhatjuk pácolódni a salátaöntethez a keverőedénybe. Lazán elkeverjük és elkészítjük a saláta hideg részét: összekeverjük a tépkedett jégsalátát, madársalátát, vékonyra szelt jégcsapretket, hámozott, vékony karikákra vágott narancsot. A tálalás pillanatában keverjük össze a hideg és meleg részét a salátának. A tetejét bőségesen meghintjük az aprított kesudióval és ropogós hagymachips-szel.