Ázsiai mázas BBQ oldalas savanyított sárgarépával

 Ázsiai mázas BBQ oldalas savanyított sárgarépával image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 10 perc
Elkészítés 1:30 óra

Hozzávalók

4 Adag
  • Pác:

    • 0,6   dl Szójaszósz
    • 0,5   dl Olaj
    • 8   gerezd Fokhagyma
    • 3   cm Gyömbér
    • 1   darab Chilipaprika
    • 1   csokor Újhagyma
    • 5   dkg Nádcukor
    • 1   kg Sertésoldalas
  • Savanyított sárgarépa

    • 1,25   dl almaecet
    • 8   dkg Cukor
    • 2   teáskanál
    • 2,25   dl Víz
    • 4   - 6   darab Sárgarépa

Előkészítés

  1. A páchoz összekeverjük a szójaszószt, olajat, reszelt fokhagymát, gyömbért, chilit és az újhagymát. Az oldalasra öntjük, összeforgatjuk, hogy mindenütt alaposan érje, majd néhány órára vagy egész éjszakára lefedve hűtőbe tesszük. Pácolás után az oldalast a páccal együtt egy lábasba tesszük, ráöntünk annyi vizet, amennyi éppen ellepi, lefedve, kb. 1 óráig főzzük, amíg az oldalas megpuhul, szinte leesik a csontról. A főzési idő vége előtt 15 perccel hozzáadjuk a cukrot.

  2. A sütőt grillfokozatra állítjuk. A húsokat áthelyezzük egymás mellé egy alufóliával bélelt tepsire, meglocsoljuk némi lábasban maradt mártással, majd 10-15 perc alatt pirosra grillezzük. Salátalevelekkel, rizzsel, savanyított zöldségekkel kínáljuk. A savanyított sárgarépához összekeverjük az ecetet, cukrot, sót és a vizet, addig keverjük, amíg minden teljesen feloldódik. A sárgarépára öntjük, és zárt, műanyag dobozban hűtőbe tesszük legalább 2 órára (3-4 hétig eláll).