A páchoz összekeverjük a szójaszószt, olajat, reszelt fokhagymát, gyömbért, chilit és az újhagymát. Az oldalasra öntjük, összeforgatjuk, hogy mindenütt alaposan érje, majd néhány órára vagy egész éjszakára lefedve hűtőbe tesszük. Pácolás után az oldalast a páccal együtt egy lábasba tesszük, ráöntünk annyi vizet, amennyi éppen ellepi, lefedve, kb. 1 óráig főzzük, amíg az oldalas megpuhul, szinte leesik a csontról. A főzési idő vége előtt 15 perccel hozzáadjuk a cukrot.
Ázsiai mázas BBQ oldalas savanyított sárgarépával
Hozzávalók
4
Adag
-
Pác:
- 0,6 dl Szójaszósz
- 0,5 dl Olaj
- 8 gerezd Fokhagyma
- 3 cm Gyömbér
- 1 darab Chilipaprika
- 1 csokor Újhagyma
- 5 dkg Nádcukor
- 1 kg Sertésoldalas
-
Savanyított sárgarépa
- 1,25 dl almaecet
- 8 dkg Cukor
- 2 teáskanál Só
- 2,25 dl Víz
- 4 - 6 darab Sárgarépa
Előkészítés
A sütőt grillfokozatra állítjuk. A húsokat áthelyezzük egymás mellé egy alufóliával bélelt tepsire, meglocsoljuk némi lábasban maradt mártással, majd 10-15 perc alatt pirosra grillezzük. Salátalevelekkel, rizzsel, savanyított zöldségekkel kínáljuk. A savanyított sárgarépához összekeverjük az ecetet, cukrot, sót és a vizet, addig keverjük, amíg minden teljesen feloldódik. A sárgarépára öntjük, és zárt, műanyag dobozban hűtőbe tesszük legalább 2 órára (3-4 hétig eláll).