Ázsiai zöldséges pirított tészta szójaszósszal sült tojással

Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 30 perc
Ázsiai zöldséges pirított tészta szójaszósszal sült tojással image

Hozzávalók

5 Adag
    • 500   g Wok tészta
    • 3   darab Tojás
    • 1   - 2   szál Sárgarépa
    • 1   darab Cukkini
    • 1   darab paprika
    • 1   fej Lilahagyma
    • 4   - 5   dkg Bambuszrügy
    • 1   nagy marék Brokkoli, rózsáira szedve
    • 1   nagy marék Kelkáposzta
    • 4   gerezd Fokhagyma
    • 1   tyúktojásnyi darabka Gyömbér
    • 0,5   - 1   dl Szójaszósz
    • 0,5   dl Hoisin szósz
    • 2   - 4   evőkanál Chili szósz
    • 2   - 4   evőkanál Szezámszósz
    • 2   - 3   darab Újhagyma
    • 4   dkg Kesudió
    • 2   darab Lime
    • 1   dl Wok thai olaj

Előkészítés

    Lobogó, enyhén sós vízben maximum 2–3 percig forrázzuk a wok tésztát, majd leszűrjük, hideg vízben gyorsan hűtjük, kissé átöblítjük. Kevés wok olajat locsolunk rá, hogy ne tapadjon össze, majd félretesszük. Palacsintasütőbe csurgatjuk a felvert tojást, és mint a palacsintát, mindkét oldalát megsütjük. A tojást több részletben süssük, hogy ne legyen omlettszerű, vastag! Ezután vékony csíkokra felvágjuk és félretesszük ezt is.

    A zöldségekkel folytathatjuk a munkát. Ezeket, a fokhagymát és a gyömbért tűzforró, füstölgő serpenyőben, kevés thai wok olajon, hirtelen pirítjuk. Ha a zöldségek megpirultak, hozzáadhatjuk a tésztát. Tovább pirítjuk, hogy a tészta is picit odakapjon, de ügyeljünk, hogy ne kevergessük túl sűrűn, legyen a tésztának ideje pirulni. Néhány perc elteltével, ha már minden megpirult, szójaszósszal, hoi sin szósszal, chiliszósszal, szezámszósszal ízesítjük. A szószok arányával tetszőlegesen játszhatunk, a lényeg, hogy legyen szaftos, krémes az állaga a tésztának, de ne is álljon meg alatta a szósz. A chiliszósz mennyiségét is saját ízlésünk szerint adagoljuk.

    Rengeteg frissen vágott újhagymát, aprított pörkölt kesudiót, limelét teszünk bele, és elkeverjük. Végül a csíkokra vágott sült tojást is hozzáadjuk (ilyenkor már nem pirítjuk). Azonnal, forrón, mélytányérban tálaljuk. Néhány gerezd lime-ot is mellékészíthetünk, amivel megcsepegtethetjük a tésztát. Autentikusan, pálcikával célszerű fogyasztani.