Balatonszemesi kovászos uborka krémleves

Balatonszemesi kovászos uborka krémleves image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 5 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

3 Adag
    • 8   nagy darab Kovászos Uborka
    • 5   dl Kovászos Uborkalé
    • 3   dl Víz
    • 5   dl Krémjoghurt
    • 1   gerezd Fokhagyma, reszelve
    • 3   dkg Füstölt császárszalonna
  • Tetejére:

    •   Bacon szalonna
    •   Olívaolaj
    •   Kapor

Előkészítés

  1. A kovászos uborkát apróra kockázzuk, hozzáadjuk a levét, a hideg vizet, a lereszelt fokhagymát és a joghurtot. Erős teljesítményű robotgéppel vagy botmixerrel az egészet simára turmixoljuk, szükség szerint átszűrjük. Néhány órára (esetleg egész éjszakára) behűtjük. A tetejére ropogós pörcöt szórunk, amelyhez serpenyőben kisütjük a feldarabolt bacont, konyhai papírtörlőn leitatjuk. A levest jégbe hűtve, némi jófajta olívaolajjal meglocsolva tálaljuk. Adhatunk hozzá fokhagymás pirítós kockákat is, vagy friss zöldfűszereket, amelyekkel ki-ki ízlése szerint gazdálkodhat.