A kovászos uborkát apróra kockázzuk, hozzáadjuk a levét, a hideg vizet, a lereszelt fokhagymát és a joghurtot. Erős teljesítményű robotgéppel vagy botmixerrel az egészet simára turmixoljuk, szükség szerint átszűrjük. Néhány órára (esetleg egész éjszakára) behűtjük. A tetejére ropogós pörcöt szórunk, amelyhez serpenyőben kisütjük a feldarabolt bacont, konyhai papírtörlőn leitatjuk. A levest jégbe hűtve, némi jófajta olívaolajjal meglocsolva tálaljuk. Adhatunk hozzá fokhagymás pirítós kockákat is, vagy friss zöldfűszereket, amelyekkel ki-ki ízlése szerint gazdálkodhat.
Balatonszemesi kovászos uborka krémleves
Hozzávalók
3
Adag
-
- 8 nagy darab Kovászos Uborka
- 5 dl Kovászos Uborkalé
- 3 dl Víz
- 5 dl Krémjoghurt
- 1 gerezd Fokhagyma, reszelve
- 3 dkg Füstölt császárszalonna
-
Tetejére:
- Bacon szalonna
- Olívaolaj
- Kapor