BBQ pulykaszárny, serpenyős burgonyával

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
BBQ pulykaszárny, serpenyős burgonyával
Nehézségi fokKönnyű
Elkészítés2:00 óra

Előkészítés

  1. Először a BBQ szószt készítjük el, ehhez semmi más dolgunk nincs, mint összeönteni a hozzávalókat és csendesen felforralni, pár percig „rotyogtatni”, hogy az ízek összeérjenek. A pulykaszárnyakat enyhén sózzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, beecseteljük a forró BBQ szósszal és 130-140 fokos sütőben sütjük, míg megpuhul (kb. 1.5 óra). Ha egy kést ellenállás nélkül tudunk beleszúrni a szárnyba, állítsuk a sütőt 220 fokra, kenjük meg újabb adag szósszal a szárnyakat, és pirítsuk szép pirosra, miközben sűrűn forgatjuk, hogy minden oldaluk piruljon.

  2. A másfél órában, míg sül a szárny, a vékonyra szelt burgonyát kevés olajon pirítjuk széles serpenyőben. Közepes tűzön, nem kapkodva, szép lassan pirítsuk a burgonyát, félúton pedig adjuk hozzá a fél főre vágott hagymát és a csíkokra vágott bacon szalonnát. Együtt pirítsuk aranysárgára, míg a burgonya és a hagyma is megpuhul. Ha elkészült, a forró burgonyát a szép pirosra sült BBQ pulykaszárnnyal tálaljuk, a tetejére szórjunk egy kis tépkedett petrezselyemlevelet, durvára aprított, pörkölt kesudiót és ropogós hagymát.