Bódvalenkei túrókrém friss zöldségekkel

Bódvalenkei túrókrém friss zöldségekkel image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 5 perc
Elkészítés 20 perc

Hozzávalók

6 Adag
    • 25   dkg Tehéntúró
    • 25   dkg Juhtúró
    • 4   evőkanál Olívaolaj
    • 2   dl Tejföl
    • 2   darab Tojás
    • 2   darab Zöldpaprika
    • 1   fej Lilahagyma
    • 1   darab Paradicsom
    • 1   csokor Kapor
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint bors
  • Tálaláshoz

    •   Sárgarépa
    •   Uborka
    •   Retek
    •   Szívsaláta
    •   koktélparadicsom
    •   Brokkoli
    •   Újhagyma
    •   Kaliforniai paprika

Előkészítés

  1. Simára keverjük a kétféle túrót az olívaolajjal és a tejföllel (vagy joghurttal). Hozzáadjuk a felaprított kemény tojást, az egészen apró kockákra aprított zöld paprikát, lila hagymát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a finomra aprított, friss zöldfűszereket. Összekeverjük az összes alapanyagot, és legalább fél órára behűtjük. Tálaláskor tálkába vagy csatos üvegbe tesszük, és rengeteg friss, nyers, esetleg sült zöldséggel és extrudált kenyérfélékkel kínáljuk.