Simára keverjük a kétféle túrót az olívaolajjal és a tejföllel (vagy joghurttal). Hozzáadjuk a felaprított kemény tojást, az egészen apró kockákra aprított zöld paprikát, lila hagymát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a finomra aprított, friss zöldfűszereket. Összekeverjük az összes alapanyagot, és legalább fél órára behűtjük. Tálaláskor tálkába vagy csatos üvegbe tesszük, és rengeteg friss, nyers, esetleg sült zöldséggel és extrudált kenyérfélékkel kínáljuk.
Bódvalenkei túrókrém friss zöldségekkel
Hozzávalók
6
Adag
-
- 25 dkg Tehéntúró
- 25 dkg Juhtúró
- 4 evőkanál Olívaolaj
- 2 dl Tejföl
- 2 darab Tojás
- 2 darab Zöldpaprika
- 1 fej Lilahagyma
- 1 darab Paradicsom
- 1 csokor Kapor
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint bors
-
Tálaláshoz
- Sárgarépa
- Uborka
- Retek
- Szívsaláta
- koktélparadicsom
- Brokkoli
- Újhagyma
- Kaliforniai paprika