Burgonyalepény olajos heringgel, savanyított édes káposztával és tejföllel

Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0perc
Elkészítés 1óra
Burgonyalepény olajos heringgel, savanyított édes káposztával és tejföllel image

Hozzávalók

4 Adag
300 g Burgonya
15 g Kristálycukor
15 g Friss élesztő
15 g
100 g Tej
100 g Perlenbacher malátaital
280 g Liszt
1 nagy fej Fejes fehér káposzta
2 dl Ecet
3 dl Víz
100 g Kristálycukor
10 g
1 szál Mini szalámi
1 dl Napraforgóolaj
120 g Hering olajban
200 g Tejföl
1 köteg Snidling

Előkészítés

    Először a lepényt készítjük el. Semmi más dolgunk nincs, mint minden összetevőt alaposan összekeverni, ügyeljünk azonban, hogy a tej és a malátaital legyen langyos, hogy az élesztő könnyebben elinduljon, és hamarabb megkeljen a tészta. Ha a homogén állagú, se nem túl híg, se nem túl sűrű tésztánk elkészült, fedjük le egy nedves konyharuhával és hagyjuk duplájára, esetleg két és félszeresére kelni a tésztát.

    Felforraljuk az ecet, víz, cukor és só keverékét. Amíg felforr, a káposztát lereszeljük vagy csíkokra vágjuk, enyhén besózzuk, hogy levet engedjen. Addig kivesszük a szardínia gerincét. A kinyomkodott káposztát a lébe tesszük, és mikor a lé újra felforr, lekapcsoljuk a gázt és hagyjuk kihűlni. Közben egy kis kockákra vágott tiroli kolbászt száraz serpenyőben megpirítunk, és a heringet is kisebb-nagyobb darabkákra vágjuk.

    Ha megkelt a tészta, kevés olajat melegítünk egy serpenyőbe és lepénykéket sütünk, pont úgy, mintha amerikai palacsintát készítenénk! A tésztát olajozott kanállal tesszük a serpenyőbe. Mindkét oldalát süssük mérettől függően egy-két percig. Ha elkészült, tálalhatunk is. A langyos lepényt megkenjük egy kis tejföllel, teszünk rá a savanyított káposztából, majd a heringet és a pirított kolbászkát is elosztjuk a tetején. Nagy kanál tejföllel és frissen vágott snidlinggel díszítjük.