Burgonyamuffin sajtkrémmel

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Burgonyamuffin sajtkrémmel image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 15 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

4 Személy
    • 50   g Kristálycukor
    • 45   g barnacukor
    • 2   darab Tojás
    • 1   darab Tojássárgája
    • 80   g Vaj
    • 180   g Reszelt nyers burgonya
    • 60   g Aranymazsola
    • 60   g Sós mandula
    • 1   darab Narancs reszelt héja
    • 1   csipet Szerecsendió
    • 1   csipet Fahéj
    • 130   g Liszt
    • 30   g Mandulaliszt
    • 1   kávéskanál szódabikarbóna
    • 1   nagy csipet
    • 1   - 2   evőkanál Vaj
  • Sajtkrém:

    • 300   g Natúr Sajtkrém
    • 1   darab Citrom reszelt héja

Előkészítés

  1. A tojásokat a sóval, fahéjjal, szerecsendióval és a cukrokkal, amennyire csak lehetséges habosra keverjük. Hozzáadjuk a kézmeleg vajat, majd szépen apránként hozzászitáljuk a szódabikarbónával elkevert lisztet is. Ha kész az alaptésztánk, hozzáforgatjuk a mandulalisztet, aprított mazsolát, reszelt burgonyát, narancs reszelt héját, aprított mandulát. (A reszelt burgonya levét nyomkodjuk ki.)

  2. Kivajazott és lisztezett kerek, szufléformákba töltjük a masszát és 180 fokos előmelegített sütőben sütjük kb. 20-30 percig, míg a teteje szép aranybarna nem lesz.

  3. Langyosan, porcukorral meghintve az igazi! Citromhéjjal elkevert sajtkrémmel kínáljuk.