A tojásokat a sóval, fahéjjal, szerecsendióval és a cukrokkal, amennyire csak lehetséges habosra keverjük. Hozzáadjuk a kézmeleg vajat, majd szépen apránként hozzászitáljuk a szódabikarbónával elkevert lisztet is. Ha kész az alaptésztánk, hozzáforgatjuk a mandulalisztet, aprított mazsolát, reszelt burgonyát, narancs reszelt héját, aprított mandulát. (A reszelt burgonya levét nyomkodjuk ki.)
Burgonyamuffin sajtkrémmel
Hozzávalók
4
Személy
-
- 50 g Kristálycukor
- 45 g barnacukor
- 2 darab Tojás
- 1 darab Tojássárgája
- 80 g Vaj
- 180 g Reszelt nyers burgonya
- 60 g Aranymazsola
- 60 g Sós mandula
- 1 darab Narancs reszelt héja
- 1 csipet Szerecsendió
- 1 csipet Fahéj
- 130 g Liszt
- 30 g Mandulaliszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 nagy csipet Só
- 1 - 2 evőkanál Vaj
-
Sajtkrém:
- 300 g Natúr Sajtkrém
- 1 darab Citrom reszelt héja
Előkészítés
Kivajazott és lisztezett kerek, szufléformákba töltjük a masszát és 180 fokos előmelegített sütőben sütjük kb. 20-30 percig, míg a teteje szép aranybarna nem lesz.
Langyosan, porcukorral meghintve az igazi! Citromhéjjal elkevert sajtkrémmel kínáljuk.