A tarját sózzuk, borsozzuk, serpenyőben hirtelen megpirítjuk mindkét oldalát kevés zsíron, majd egy tűzálló porcelántálba tesszük.Ugyanabban a serpenyőben erős tűzön elkezdjük pirítani a szalonnát, a csíkokra vágott fehérkáposztát és a burgonyát is. Ízesítjük zúzott fokhagymával, sóval, kevés frissen őrölt borssal.
Burgonyás káposztával sült tarja
Hozzávalók
4
Adag
-
- 8 szelet Szeletelt sertéstarja
- 8 dkg Baconszalonna
- 0,5 darab Fejes káposzta
- 400 g Savanyított káposzta
- 20 dkg Burgonya
- 5 dl fehérbor
- 2 - 3 darab babérlevél
- 2 - 3 gerezd Fokhagyma
- 8 - 10 szál Kakukkfű
- 1 szál Rozmaring
- 3 - 4 evőkanál Sertészsír
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint frissen őrölt bors
Előkészítés
Ha megpirult a káposzta és a burgonya, hozzáadjuk a savanyított káposztát is, végül meglocsoljuk gazdagon fehérborral és pár percig forraljuk, míg a bor egy picit elpárolog. Adunk hozzá két-három babérlevelet, kötözőspárgával összekötött kakukkfüvet és rozmaringot, valamint egy kevés vizet.
Ha elkészült a szaftos, jóízű káposzta, betakarjuk vele a tarját, és fedetlenül 160-170 Celsius-fokos sütőbe tesszük 30-40 percre, míg a káposzta és a burgonya kissé megpirul, a hús pedig megpárolódik. Forrón, azonnal fogyasztjuk, tejfölt kínáljunk hozzá.