Burgonyás káposztával sült tarja

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Burgonyás káposztával sült tarja image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 10 perc
Elkészítés 1:20 óra

Hozzávalók

4 Adag
    • 8   szelet Szeletelt sertéstarja
    • 8   dkg Baconszalonna
    • 0,5   darab Fejes káposzta
    • 400   g Savanyított káposzta
    • 20   dkg Burgonya
    • 5   dl fehérbor
    • 2   - 3   darab babérlevél
    • 2   - 3   gerezd Fokhagyma
    • 8   - 10   szál Kakukkfű
    • 1   szál Rozmaring
    • 3   - 4   evőkanál Sertészsír
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint frissen őrölt bors

Előkészítés

  1. A tarját sózzuk, borsozzuk, serpenyőben hirtelen megpirítjuk mindkét oldalát kevés zsíron, majd egy tűzálló porcelántálba tesszük.Ugyanabban a serpenyőben erős tűzön elkezdjük pirítani a szalonnát, a csíkokra vágott fehérkáposztát és a burgonyát is. Ízesítjük zúzott fokhagymával, sóval, kevés frissen őrölt borssal.

  2. Ha megpirult a káposzta és a burgonya, hozzáadjuk a savanyított káposztát is, végül meglocsoljuk gazdagon fehérborral és pár percig forraljuk, míg a bor egy picit elpárolog. Adunk hozzá két-három babérlevelet, kötözőspárgával összekötött kakukkfüvet és rozmaringot, valamint egy kevés vizet.

  3. Ha elkészült a szaftos, jóízű káposzta, betakarjuk vele a tarját, és fedetlenül 160-170 Celsius-fokos sütőbe tesszük 30-40 percre, míg a káposzta és a burgonya kissé megpirul, a hús pedig megpárolódik. Forrón, azonnal fogyasztjuk, tejfölt kínáljunk hozzá.