Búzasörös sült csülök, burgonyás tészta

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Búzasörös sült csülök, burgonyás tészta
Nehézségi fokKözepes
Előkészítés30 perc
Elkészítés2:00 óra

Előkészítés

  1. A csülköt alaposan besózzuk, a húsos részét fűszerezzük őrölt borssal és egész köménnyel.

  2. Kisebb porcelántálba vagy egy kisebb serpenyőbe tesszük, dobunk mellé cikkekre vágott vöröshagymát és fokhagymát, kevés sárgarépát, angolzellert. Felöntjük 1 ujjnyi búzasörrel és ugyanennyi vízzel. Sütőpapírral, majd alufóliával letakarjuk, és előmelegített 160 fokos sütőben pároljuk rezgősre kb. 2 óra alatt.

  3. Ha elkészült, levesszük róla a fóliát, a zöldségeket eltávolítjuk, a pecsenyelevet pedig a krumplis tésztához használjuk majd!

  4. 230 fokos sütőbe visszadobjuk, hogy szépen ropogósra süljön. Míg a csülök sül, elkészítjük a krumplis tésztát.

  5. A burgonyát negyedeljük, majd vékonyra szeljük és kacsazsíron kezdjük pirítani. Mikor már kapott egy kis színt, hozzáadhatjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Gyengén tovább pirítjuk.

  6. Öntünk rá a csülök levéből, meghintjük fűszerpaprikával, röviden átforraljuk. Rádobjuk az idő közben kifőtt kockatésztát és a krumplihoz adva tovább pirítjuk.

  7. A pirult tésztával tálaljuk a ropogós csülköt.