Előkészítés
A csülköt alaposan besózzuk, a húsos részét fűszerezzük őrölt borssal és egész köménnyel.
Kisebb porcelántálba vagy egy kisebb serpenyőbe tesszük, dobunk mellé cikkekre vágott vöröshagymát és fokhagymát, kevés sárgarépát, angolzellert. Felöntjük 1 ujjnyi búzasörrel és ugyanennyi vízzel. Sütőpapírral, majd alufóliával letakarjuk, és előmelegített 160 fokos sütőben pároljuk rezgősre kb. 2 óra alatt.
Ha elkészült, levesszük róla a fóliát, a zöldségeket eltávolítjuk, a pecsenyelevet pedig a krumplis tésztához használjuk majd!
230 fokos sütőbe visszadobjuk, hogy szépen ropogósra süljön. Míg a csülök sül, elkészítjük a krumplis tésztát.
A burgonyát negyedeljük, majd vékonyra szeljük és kacsazsíron kezdjük pirítani. Mikor már kapott egy kis színt, hozzáadhatjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Gyengén tovább pirítjuk.
Öntünk rá a csülök levéből, meghintjük fűszerpaprikával, röviden átforraljuk. Rádobjuk az idő közben kifőtt kockatésztát és a krumplihoz adva tovább pirítjuk.
A pirult tésztával tálaljuk a ropogós csülköt.