A tésztát lobogó, forró sós vízben feltesszük főni. Közben elkészítjük a tésztáravalót: egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, és a szardínia növényi olaját, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát, 1 csokor finomra aprított petrezselymet, a csípős paprikát, a felkarikázott újhagymát, dinszteljük. Hozzáadjuk a villával darabokra szedett szardíniát, majd a reszelt citromhéjat. Amikor al dente állagúra főtt a tészta, leszűrjük, és a chilis szardíniához keverjük, végül hozzáadunk még egy csokor finomra aprított petrezselymet. A tetejére különleges, ropogós petrezselymet halmozunk, amihez a petrezselyemleveleket alaposan leszárítgatjuk, majd forró olajban ropogósra kisütjük (ezt előre is el lehet készíteni).
Chilis-szardíniás spagetti ropogós petrezselyemmel
Hozzávalók
4
Adag
-
- 25 dkg Spagetti
- 2 evőkanál Olívaolaj
- 4 gerezd Fokhagyma
- 4 csokor Petrezselyem
- 1 evőkanál Nyers darált csípős paprika
- 1 csokor Újhagyma
- 2 doboz Szardínia napraforgóolajban
- 1 nagy darab Citrom reszelt héja
- Napraforgóolaj