Chilis-szardíniás spagetti ropogós petrezselyemmel

Chilis-szardíniás spagetti ropogós petrezselyemmel image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 5 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 25   dkg Spagetti
    • 2   evőkanál Olívaolaj
    • 4   gerezd Fokhagyma
    • 4   csokor Petrezselyem
    • 1   evőkanál Nyers darált csípős paprika
    • 1   csokor Újhagyma
    • 2   doboz Szardínia napraforgóolajban
    • 1   nagy darab Citrom reszelt héja
    •   Napraforgóolaj

Előkészítés

  1. A tésztát lobogó, forró sós vízben feltesszük főni. Közben elkészítjük a tésztáravalót: egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, és a szardínia növényi olaját, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát, 1 csokor finomra aprított petrezselymet, a csípős paprikát, a felkarikázott újhagymát, dinszteljük. Hozzáadjuk a villával darabokra szedett szardíniát, majd a reszelt citromhéjat. Amikor al dente állagúra főtt a tészta, leszűrjük, és a chilis szardíniához keverjük, végül hozzáadunk még egy csokor finomra aprított petrezselymet. A tetejére különleges, ropogós petrezselymet halmozunk, amihez a petrezselyemleveleket alaposan leszárítgatjuk, majd forró olajban ropogósra kisütjük (ezt előre is el lehet készíteni).