Előkészítés
- A tésztát lobogó, forró sós vízben feltesszük főni. Közben elkészítjük a tésztáravalót: egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, és a szardínia növényi olaját, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát, 1 csokor finomra aprított petrezselymet, a csípős paprikát, a felkarikázott újhagymát, dinszteljük. Hozzáadjuk a villával darabokra szedett szardíniát, majd a reszelt citromhéjat. Amikor al dente állagúra főtt a tészta, leszűrjük, és a chilis szardíniához keverjük, végül hozzáadunk még egy csokor finomra aprított petrezselymet. A tetejére különleges, ropogós petrezselymet halmozunk, amihez a petrezselyemleveleket alaposan leszárítgatjuk, majd forró olajban ropogósra kisütjük (ezt előre is el lehet készíteni).