Cordon bleu, párizsi bunda és borzaska

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Cordon bleu, párizsi bunda és borzaska image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 15 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

4 Személy
  • Cordon Bleu

    • 48   dkg Sertéskaraj csont nélkül
    • 4   szelet Sült sonka
    • 4   szelet Edámi sajt
    •   Liszt
    •   kenyérmorzsa
    •   frissen őrölt bors
    •   Tojás
    •  
  • Borzacska

    • 48   dkg Friss sertéstarja csont nélkül
    •   Zselici tejföl 25%
    •   Liszt
    •   frissen őrölt bors
    •   Csemege fűszerpaprika
    •  
    •   Tojás
  • A Lidl piac kínálatából

    •   Burgonya
    •   Fokhagyma
  • Párizsi

    • 48   dkg Friss sertéstarja csont nélkül
    •   Zselici tejföl 25%
    •   Liszt
    •   Csemege fűszerpaprika
    •  
    •   Tojás

Előkészítés

    A bundázott húsok tárháza is végtelen. Három alap módozatot vizsgálunk, egy Cordon Bleu, egy klasszikus párizsi bunda és egy borzacska formájában. Ezeknek a bundázási módozatoknak is csupán fantáziánk szab határt, legyünk nyugodtan kreatívak.

    Cordon Bleu
  1. A karajt felszeleteljük, kíméletesen megütögetjük, kiegyenlítjük a rostokat meglazítva. Óvatosan klopfolva, 2-3 mm vastagságúra egyengetjük a hússzeletünket. Sózzuk, borsozzuk, közepébe sonkát és sajtot teszünk, majd félbehajtjuk. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk és 170 fok körüli bő zsiradékban aranybarnára sütjük.

  2. Energia 1 adagban (=1 szelet): 1253 kcal Fehérje: 53 gramm Zsír: 90 gramm Szénhidrát: 58 gramm

    Mentes infó: Cukormentes

    Borzacska
  3. Tarjából 1 cm vastag szeletet levágunk és nem klopfoljuk, ebben az állapotában bundázzuk és sütjük ki! A bundához tojást és egy kis tejfölt használunk. Ehhez hozzáreszelünk burgonyát nagyobb rösztiszerű csíkokban és sajtreszelővel finomra reszelt burgonyát is adunk hozzá, így javítjuk a tészta állagát! Reszeljünk bele egy kis fokhagymát, sózzuk, borsozzuk adjunk hozzá egy kevés lisztet és keverjük össze. Titkos összetevőnk egy leheletnyi fűszerpaprika, ami nagyon jót tesz neki. A húst sózzuk borsozzuk, lisztbe forgatjuk és mehet is az elkészített tésztába. 170 fok körüli bő zsiradékban aranybarnára sütjük. Borzacska esetén pl. rostlapon, vagy szinte száraz serpenyőben való sütés is működhet, ha elég időt szánunk rá.

  4. Energia 1 adagban (=1 szelet): 1104 kcal Fehérje: 22 gramm Zsír: 106 gramm Szénhidrát: 13 gramm

    Mentes infó: Cukormentes

    Párizsi
  5. Jelen esetben szintén tarját használunk, 1 cm-es szeletet. A bundához tojást, tejfölt és pici lisztet használunk, amit villával összeforgatunk. A bunda ízlés szerint zöldfűszerekkel kiegészíthető pl.: snidling, petrezselyem. A húst sózzuk-borsozzuk, lisztbe forgatjuk és mehet is az elkészített tésztába. 170 fok körüli bő zsiradékban aranybarnára sütjük.
    Sütőzsiradéknak írótlanított vajat választottam mindegyik bundázott húsnál. A vajban sütés ízei és illataromái rendkívül sokat hozzátesznek a végeredményhez! Természetesen bármilyen sütőzsiradék, vagy azok keverékei is megfelelnek, igazodva az étel jellegéhez.

  6. Energia 1 adagban (=1 szelet): 1094 kcal Fehérje: 22 gramm Zsír: 105 gramm Szénhidrát: 13 gramm

    Mentes infó: Cukormentes