A tojásokat kikeverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a vajat, tejet, lisztet és végül az ásványvízzel hígítjuk. Egy nem túl híg, de nem is túl folyós állagú tésztát kell kapjunk. A kész tésztánkat minden esetben hagyjuk fél-1 órát pihenni, hogy a lisztszemek megszívják magukat. Ne tegyük azonban hűtőbe, a benne lévő vaj ott megdermed és nem fogunk tudni vele dolgozni.
"Crépe Suzette", a francia palacsinta
Hozzávalók
-
- 3 darab Tojás
- 300 g Liszt
- 30 g Kristálycukor
- 300 g Tej
- 3,5 - 4 dl Szénsavas víz
- 90 g Vaj barnítva
- 3 nagy csipet Só
-
Narancsszósz:
- 3 darab Narancs
- 1 evőkanál narancshéj
- 2 - 3 dl Narancs leve
- 10 - 12 dkg Kristálycukor
- 100 g Vaj kockázva
- 30 - 40 cl Narancslikőr
Előkészítés
Egy palacsintasütőben kezdjük el a palacsintákat kisütni, hogy gyorsabban végezzünk használjunk nyugodtan akár kettőt is. A kész palacsintákat rakjuk egymásra és pár palacsintánként forgassuk meg őket, hogy egyenletesen gőzölögjenek ki.
A palacsintánkat a szebb felével kifele hajtsuk először félbe, majd megint félbe, hogy egy háromszöget kapjunk, így fogunk majd vele tovább dolgozni.
A narancsszószhoz hámozóval vágjunk le a narancs héjából 4-5 csíkot, majd azt vékonyan szeleteljük fel. A fennmaradt narancsokat egy tál fölött filézzük ki, a filéket tegyük kicsit félre.
Egy serpenyőben kezdjük el karamellizálni a cukrot, amikor már gesztenyeszínű, öntsük fel a narancslével, hagyjuk, hogy felforrjon, adjuk hozzá a hideg kockázott vajat és keverjük el, amíg egy fényes mártást nem kapunk. Tegyük bele a narancshéjat, a narancsfiléket majd a meghajtott palacsintákat is. Locsoljuk meg az egészet a narancslikőrrel.