Csípős-édes kacsasaláta uborkával és mangóval

Csípős-édes kacsasaláta uborkával és mangóval image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 10 perc
Elkészítés 20 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 2   darab Kacsamell
    • 2   fej Lilahagyma
    • 1   darab Kígyóuborka
    • 1   darab Mangó
    • 2   darab Szívsaláta
  • Öntet:

    • 0,5   dl Szójaszósz
    • 2   darab Zöldcitrom leve és héja
    • 2   evőkanál Nádcukor
    • 1   darab Chilipaprika
  • Tetejére:

    • 5   dkg Kesudió
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint bors

Előkészítés

  1. Megsütjük a kacsamellet: vékonyan beirdaljuk a bőrt, sózzuk, borsozzuk. Bőrös felével lefelé, serpenyőbe tesszük, és néhány percig sütjük, hogy kissé kisüljön a zsírja. Megfordítjuk, a húsos felét is kissé megpirítjuk, majd 160 °C-os sütőben 12–14 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Szeletelés előtt tíz percig pihentetjük, majd vékonyra felszeleteljük. A kacsát akár előre is megsüthetjük, és hidegen szeletelhetjük.

  2. Az uborkát meghámozzuk, a magját eltávolítjuk, majd vékonyra szeleteljük. A mangót meghámozzuk és felkockázzuk. Az öntethez összekeverjük az összes hozzávalót. Összeforgatjuk a vékonyra szeletelt kacsamellel, uborkával, lila hagymával, mangóval és a darabokra tépkedett szívsalátával. A tetejét megszórjuk pirított kesudióval vagy mogyoróval.