Megsütjük a kacsamellet: vékonyan beirdaljuk a bőrt, sózzuk, borsozzuk. Bőrös felével lefelé, serpenyőbe tesszük, és néhány percig sütjük, hogy kissé kisüljön a zsírja. Megfordítjuk, a húsos felét is kissé megpirítjuk, majd 160 °C-os sütőben 12–14 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Szeletelés előtt tíz percig pihentetjük, majd vékonyra felszeleteljük. A kacsát akár előre is megsüthetjük, és hidegen szeletelhetjük.
Csípős-édes kacsasaláta uborkával és mangóval
Hozzávalók
4
Adag
-
- 2 darab Kacsamell
- 2 fej Lilahagyma
- 1 darab Kígyóuborka
- 1 darab Mangó
- 2 darab Szívsaláta
-
Öntet:
- 0,5 dl Szójaszósz
- 2 darab Zöldcitrom leve és héja
- 2 evőkanál Nádcukor
- 1 darab Chilipaprika
-
Tetejére:
- 5 dkg Kesudió
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint bors
Előkészítés
Az uborkát meghámozzuk, a magját eltávolítjuk, majd vékonyra szeleteljük. A mangót meghámozzuk és felkockázzuk. Az öntethez összekeverjük az összes hozzávalót. Összeforgatjuk a vékonyra szeletelt kacsamellel, uborkával, lila hagymával, mangóval és a darabokra tépkedett szívsalátával. A tetejét megszórjuk pirított kesudióval vagy mogyoróval.