Csirkés paella kolbásszal és articsókával

Csirkés paella kolbásszal és articsókával image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 1 óra

Hozzávalók

6 Adag
    • 3   evőkanál Olívaolaj
    • 6   darab Csirkecomb
    •  
    •   bors
    • 1   szál Chorizo
    • 1   darab Hagyma
    • 4   gerezd Fokhagyma
    • 1   darab Paradicsom
    • 1   teáskanál Pirospaprika
    • 1   darab babérlevél
    • 1,3   - 1,5   l Leszűrt húsleves vagy alaplé
    • 40   dkg Paella rizs
    • 25   dkg Articsókaszív

Előkészítés

    Egy nagy serpenyőben vagy paella tálban felhevítjük az olajat, és a megsózott-borsozott csirkedarabokat mindkét oldalukon erősen körbepirítjuk. Kivesszük, és melegen tartjuk egy alufóliával. A visszamaradt zsiradékban üvegesre dinszteljük a finomra vágott hagymát, a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot és a pirospaprikát,  majd felöntjük az alaplével. Ezután megy bele egy kis babérlevél is. Ínyencek használhatnak sáfrányt vagy kurkumát is.

    Visszatesszük a csirkét. Kb. 20 percig pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, a rizst, és elkeverjük. Ezt követően viszont semmiképpen nem kevergetjük, inkább az egész edényt óvatosan forgatjuk, egyben mozgatjuk. Kb. 20-30 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul, és beszívja az összes folyadékot. A főzés felénél hozzáadjuk az articsókát, nagyobb darabokra vágva.