Csucsogós lasagne

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Csucsogós lasagne
Nehézségi fokKözepes
Elkészítés2:00 óra

Előkészítés

  1. A sütőnket melegítsük elő 180 fokosra és készítsünk elő egy porcelántálat, amiben összeállítjuk majd a lasagne-t.

  2. A lasagne rétegeihez szükségünk lesz egy besamelmártásra, amit nem kell sűrűre készítenünk, különben a tésztánknak száraz hatása lesz a végén.

  3. A besamelhez egy lábosban olvasszuk fel a vajat, amikor már habzik, szórjuk rá a lisztet és készítsünk belőle egy halvány rántást. Folyamatos kevergetés mellett öntsük fel a tejünkkel, sózzuk, borsozzuk és reszeljük bele a szerecsendiót. Lassú tűzön forraljuk ki a lisztízt, sűrítsük a besamelt, majd tegyük félre.

  4. A száraz lasagne tésztánkat lobogó, sós vízben főzzük félig készre, azaz nagyjából a főzési idő feléig. Így biztosan nem lesz nyers a végeredmény, és, ahogy a mártásban tovább fő majd a tészta, annak keményítőtartalma sűríti tovább a besamelünket.

  5. A porcelántálunk aljába öntsünk a besamelből, tegyünk rá egy réteg tésztát, majd újabb besamelréteg, amit alaposan szórjunk meg a reszelt parmezánnal. Erre jön egy réteg bolognai, amire csipkedhetünk pár levél bazsalikomot. Ismételjük a rétegeket, úgy, hogy az utolsó rétegünk a tészta legyen. Minden réteg besamelre reszeljünk parmezánt és minden ragu rétegre csipkedjünk a bazsalikomból. A végső réteg tésztára még öntsünk besamelt, oszlassuk el, szeleteljük rá a mozzarellánkat, hogy teljesen befedje.

  6. Tegyük az előmelegített sütőbe és 30-40 perc alatt süssük készre, amíg a mozzarellánk aranybarna nem lesz.