Daraszuflé, passiógyümölcsös mangóraguval

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Daraszuflé, passiógyümölcsös mangóraguval
Nehézségi fokKözepes
Elkészítés60 perc

Előkészítés

  1. A zabot sütőben enyhén megpirítjuk, hogy legyen egy kis pirult íze. Majd robotgépben házi darát készítünk belőle: először egy durva szűrőn átszitáljuk, hogy a nagyobb szemeket kiszelektáljuk. Majd egy finomszűrőn is átszitáljuk, hogy a lisztport eltávolítsuk.

  2. A szűrőben fennmaradt darát használjuk a pudinghoz. Jó ízű „tejbegrízt” készítünk, felforraljuk a tejet a cukorral, vanília kikapart magjával és sóval, majd megfőzzük benne a zabdarát. Szánjunk erre 10-15 percet, hogy biztosan puha legyen a zabdara. Közben ízesítsük citrom és narancs reszelt héjával és gyömbérrel is. Húzzuk le a tűzről és adjunk hozzá zselatinlapokat és vajat. Keverjük el és hagyjuk testmelegre hűlni. (Kb. 35-40 fok.)

  3. Míg hűl a tejbegríz, a tetszőleges formákat kissé megmagasítjuk, hogy szufléformát kölcsönözzünk a desszertnek: kemény fóliaszalagot vagy sütőpapírt bevajazunk és körbetekerjük a forma széleit, végül ragasztószalaggal rögzítjük. Ha kellően lehűlt a tejbegrízünk, habbá verjük a tejszínt és hozzákeverjük, hogy légies legyen.

  4. Betöltjük a formákba és elsimítjuk a tetejét. Hűtőbe tesszük és másnapig hagyjuk dermedni.

  5. A forma széleiről óvatosan eltávolítjuk a szalagokat és az immár szuflénak kinéző desszertet hidegen, a raguval tálaljuk, ami lehet szintén hűvös, de meg is langyosíthatjuk.

  6. Mangóragu:

  7. A mangóraguhoz a mangót megtisztítjuk késsel a húsát vastagon levágjuk a magról és kisebb kockákra vágjuk. A magról kézzel lefejtjük a mangóhúst és pürésítjük, savanyítjuk a passiógyümölcs levével és kikapart magjával. Hozzákeverjük a mangókockákat és frissen kínáljuk a hideg szufléhoz.