A zabot sütőben enyhén megpirítjuk, hogy legyen egy kis pirult íze. Majd robotgépben házi darát készítünk belőle: először egy durva szűrőn átszitáljuk, hogy a nagyobb szemeket kiszelektáljuk. Majd egy finomszűrőn is átszitáljuk, hogy a lisztport eltávolítsuk.
Daraszuflé, passiógyümölcsös mangóraguval
Hozzávalók
-
- 5 dl Tej
- 4 - 5 evőkanál Kristálycukor
- 50 g Zabpehelydara
- 40 g Vaj
- 3 nagy csipet Só
- 5 dl Tejszín
- 0,5 darab Citrom és narancs reszelt héja
- 1 evőkanál Gyömbér
- 1 darab Vanília kikapart magja
- 5 darab Zselatinlap
-
Passiógyümölcsös mangóragu:
- 2 darab Mangó
- 3 darab Passiógyümölcs
Előkészítés
A szűrőben fennmaradt darát használjuk a pudinghoz. Jó ízű „tejbegrízt” készítünk, felforraljuk a tejet a cukorral, vanília kikapart magjával és sóval, majd megfőzzük benne a zabdarát. Szánjunk erre 10-15 percet, hogy biztosan puha legyen a zabdara. Közben ízesítsük citrom és narancs reszelt héjával és gyömbérrel is. Húzzuk le a tűzről és adjunk hozzá zselatinlapokat és vajat. Keverjük el és hagyjuk testmelegre hűlni. (Kb. 35-40 fok.)
Míg hűl a tejbegríz, a tetszőleges formákat kissé megmagasítjuk, hogy szufléformát kölcsönözzünk a desszertnek: kemény fóliaszalagot vagy sütőpapírt bevajazunk és körbetekerjük a forma széleit, végül ragasztószalaggal rögzítjük.
Ha kellően lehűlt a tejbegrízünk, habbá verjük a tejszínt és hozzákeverjük, hogy légies legyen.
Betöltjük a formákba és elsimítjuk a tetejét. Hűtőbe tesszük és másnapig hagyjuk dermedni.
A forma széleiről óvatosan eltávolítjuk a szalagokat és az immár szuflénak kinéző desszertet hidegen, a raguval tálaljuk, ami lehet szintén hűvös, de meg is langyosíthatjuk.
A mangóraguhoz a mangót megtisztítjuk késsel a húsát vastagon levágjuk a magról és kisebb kockákra vágjuk. A magról kézzel lefejtjük a mangóhúst és pürésítjük, savanyítjuk a passiógyümölcs levével és kikapart magjával.
Hozzákeverjük a mangókockákat és frissen kínáljuk a hideg szufléhoz.