Deluxe „pizza” rokforttal, datolyával és lilahagymakompóttal

Deluxe „pizza” rokforttal, datolyával és lilahagymakompóttal image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 5 perc
Elkészítés 25 perc

Hozzávalók

6 Adag
  • Alap:

    • 1   csomag Leveles tészta
    • 4   evőkanál Olívaolaj
    • 1   teáskanál Kakukkfű
    • 1   gerezd Fokhagyma
  • Lilahagymakompót:

    • 1,5   dl almaecet
    • 6   dkg Nádcukor
    • 3   szem Lilahagyma
  • Tetejére:

    • 1   csomag Rukkola
    • 10   dkg Serrano sonka
    • 10   dkg sajt
    • 6   - 8   szem datolya
    • 3   dkg Grana Padano sajt
    •   ízlés szerint Krémes Balzsamecet

Előkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra. A leveles tésztát kiterítjük egy sütőpapírral lefedett sütőlapra. A szélét körben éles késsel bemetszük (így a pereme jobban felemelkedik), majd megkenjük a kakukkfűvel és reszelt fokhagymával elkevert olívaolajjal. Kb. 25 perc alatt ropogósra, aranyszínűre sütjük, langyosra hűtjük. A tetejét megpakoljuk minden jóval – ez esetben rukkolával, serrano sonkával, morzsolt rokfort sajttal, nagyobb darabokra vágott datolyával, forgácsolt Grana Padanoval. A végén krémes balzsamecetet csepegtetünk rá és azonnal tálaljuk.