A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra. A leveles tésztát kiterítjük egy sütőpapírral lefedett sütőlapra. A szélét körben éles késsel bemetszük (így a pereme jobban felemelkedik), majd megkenjük a kakukkfűvel és reszelt fokhagymával elkevert olívaolajjal. Kb. 25 perc alatt ropogósra, aranyszínűre sütjük, langyosra hűtjük. A tetejét megpakoljuk minden jóval – ez esetben rukkolával, serrano sonkával, morzsolt rokfort sajttal, nagyobb darabokra vágott datolyával, forgácsolt Grana Padanoval. A végén krémes balzsamecetet csepegtetünk rá és azonnal tálaljuk.
Deluxe „pizza” rokforttal, datolyával és lilahagymakompóttal
Hozzávalók
6
Adag
-
Alap:
- 1 csomag Leveles tészta
- 4 evőkanál Olívaolaj
- 1 teáskanál Kakukkfű
- 1 gerezd Fokhagyma
-
Lilahagymakompót:
- 1,5 dl almaecet
- 6 dkg Nádcukor
- 3 szem Lilahagyma
-
Tetejére:
- 1 csomag Rukkola
- 10 dkg Serrano sonka
- 10 dkg sajt
- 6 - 8 szem datolya
- 3 dkg Grana Padano sajt
- ízlés szerint Krémes Balzsamecet