Édes-savanyú, ropogós sertésfalatok basmati rizzsel

Édes-savanyú, ropogós sertésfalatok basmati rizzsel image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 40   dkg Sertéshús (karaj, comb vagy szűz)
    • 2   evőkanál Szójaszósz
    • 8   evőkanál Étkezési keményítő
    • 6   dkg Liszt
    • 1   teáskanál szódabikarbóna
    • 1   darab Tojás
    • 2   dl Víz
    • 4   dl Napraforgóolaj
    • 2   evőkanál Szójaszósz
    • 2   evőkanál almaecet
    • 1   gerezd Fokhagyma
    • 0,8   dl Ketchup
    • 1   evőkanál Méz
    • 2   evőkanál Víz
    • 1   darab Piros kaliforniai paprika
    • 1   darab Zöld kaliforniai paprika
    • 1   csokor Újhagyma
    • 30   dkg Basmati rizs

Előkészítés

    Először elkészítjük a bundás, ropogós sertésfalatokat: a húst apró darabokra vágjuk, majd összekeverjük a szójaszósszal és az étkezési keményítővel, állni hagyjuk. Közben kikeverjük a bundát a 6 dkg lisztből, 6 dkg étkezési keményítőből, amelyhez hozzáadjuk a szódabikarbónát, tojást és a hideg vizet. Az édes-savanyú mártáshoz összekeverjük az összes hozzávalót. Egy nagy serpenyőben vagy wokban olajat hevítünk. A húsdarabokat a palacsintatészta sűrűségű masszába mártjuk, majd a forró olajban ropogósra, aranyszínűre sütjük, konyhai papírtörlőn leitatjuk. A serpenyőt konyhai papírtörlővel kitöröljük, majd kevés friss olajat öntünk bele.

    Ezen dobva-rázva megpirítjuk a paprikát és az újhagymát. Ráöntjük a mártást, és néhány percig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. Amikor fényes, szirupos, akkor készült el. Beleforgatjuk a ropogós sertésfalatokat, és azonnal, natúr rizzsel tálaljuk. Rizs főzése: a basmati rizst alaposan átöblítjük, amíg teljesen tiszta lesz a víz. Kétszeres mennyiségű, enyhén sózott vízben kb. 18-20 percig főzzük, a végén levesszük a tűzről, és egy tiszta konyharuhával leterítjük, ami a maradék gőzt is felveszi, így lesz kiváló állagú.