Édes-savanyú, ropogós sertésfalatok basmati rizzsel

Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0perc
Elkészítés 30perc
Édes-savanyú, ropogós sertésfalatok basmati rizzsel image

Hozzávalók

4 Adag
40 dkg Sertéshús (karaj, comb vagy szűz)
2 evőkanál Szójaszósz
8 evőkanál Étkezési keményítő
6 dkg Liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 darab Tojás
2 dl Víz
4 dl Napraforgóolaj
2 evőkanál Szójaszósz
2 evőkanál almaecet
1 gerezd Fokhagyma
0.8 dl Ketchup
1 evőkanál Méz
2 evőkanál Víz
1 darab Piros kaliforniai paprika
1 darab Zöld kaliforniai paprika
1 csokor Újhagyma
30 dkg Basmati rizs

Előkészítés

    Először elkészítjük a bundás, ropogós sertésfalatokat: a húst apró darabokra vágjuk, majd összekeverjük a szójaszósszal és az étkezési keményítővel, állni hagyjuk. Közben kikeverjük a bundát a 6 dkg lisztből, 6 dkg étkezési keményítőből, amelyhez hozzáadjuk a szódabikarbónát, tojást és a hideg vizet. Az édes-savanyú mártáshoz összekeverjük az összes hozzávalót. Egy nagy serpenyőben vagy wokban olajat hevítünk. A húsdarabokat a palacsintatészta sűrűségű masszába mártjuk, majd a forró olajban ropogósra, aranyszínűre sütjük, konyhai papírtörlőn leitatjuk. A serpenyőt konyhai papírtörlővel kitöröljük, majd kevés friss olajat öntünk bele.

    Ezen dobva-rázva megpirítjuk a paprikát és az újhagymát. Ráöntjük a mártást, és néhány percig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. Amikor fényes, szirupos, akkor készült el. Beleforgatjuk a ropogós sertésfalatokat, és azonnal, natúr rizzsel tálaljuk. Rizs főzése: a basmati rizst alaposan átöblítjük, amíg teljesen tiszta lesz a víz. Kétszeres mennyiségű, enyhén sózott vízben kb. 18-20 percig főzzük, a végén levesszük a tűzről, és egy tiszta konyharuhával leterítjük, ami a maradék gőzt is felveszi, így lesz kiváló állagú.