Egészben sült aranydurbincs szuperegészséges gránátalma-salátával

Egészben sült aranydurbincs szuperegészséges gránátalma-salátával image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 5 perc
Elkészítés 25 perc

Hozzávalók

2 Adag
    • 2   darab Aranydurbrincs
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint bors
    • 2   gerezd Fokhagyma
    • 1   darab citrom
    •   ízlés szerint Szárított kakukkfű
    • 2   evőkanál Olívaolaj
  • Saláta:

    • 1   darab Gránátalma
    • 1   darab Kígyóuborka
    • 1   csokor Újhagyma
    • 5   dkg Mandula
    • 1   csokor Petrezselyem
    • 3   evőkanál Olívaolaj

Előkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A halakat leöblítjük, és konyhai papírtörlővel alaposan leitatjuk róluk a vizet. Kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk. Mindkét hal hasüregébe helyezünk 3-3 fokhagymaszeletet, 2–3 citromkarikát és kakukkfüvet. Fóliával leterített tepsire tesszük, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. Kb. 15–20 percig sütjük, amíg a hús megsül, de nem szárad ki, és a hal bőre kissé megpirul. Miközben sül a hal, összeállítjuk a gránátalma-salátát. A gránátalmát megpucoljuk, és kifejtjük a magjait. A kígyóuborkát kimagozzuk, és apró kockákra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Egy nagy tálban összekeverjük a gránátalmát az uborkával, újhagymával, pirított mandulával, a finomra aprított petrezselyemmel, sózzuk, végül olívaolajat locsolunk rá.