A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A halakat leöblítjük, és konyhai papírtörlővel alaposan leitatjuk róluk a vizet. Kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk. Mindkét hal hasüregébe helyezünk 3-3 fokhagymaszeletet, 2–3 citromkarikát és kakukkfüvet. Fóliával leterített tepsire tesszük, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. Kb. 15–20 percig sütjük, amíg a hús megsül, de nem szárad ki, és a hal bőre kissé megpirul. Miközben sül a hal, összeállítjuk a gránátalma-salátát. A gránátalmát megpucoljuk, és kifejtjük a magjait. A kígyóuborkát kimagozzuk, és apró kockákra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Egy nagy tálban összekeverjük a gránátalmát az uborkával, újhagymával, pirított mandulával, a finomra aprított petrezselyemmel, sózzuk, végül olívaolajat locsolunk rá.
Egészben sült aranydurbincs szuperegészséges gránátalma-salátával
Hozzávalók
2
Adag
-
- 2 darab Aranydurbrincs
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint bors
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 darab citrom
- ízlés szerint Szárított kakukkfű
- 2 evőkanál Olívaolaj
-
Saláta:
- 1 darab Gránátalma
- 1 darab Kígyóuborka
- 1 csokor Újhagyma
- 5 dkg Mandula
- 1 csokor Petrezselyem
- 3 evőkanál Olívaolaj