Egészben sült makréla vele sült burgonyával és pink céklakrémmel

Egészben sült makréla vele sült burgonyával és pink céklakrémmel image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

3 Adag
    • 2   darab Makréla
    • 1   darab citrom
    • 1   gerezd Fokhagyma
    • 5   evőkanál Olívaolaj
    • 60   dkg Burgonya
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint bors
  • Céklakrém:

    • 1   csomag Cékla
    • 5   dkg Mandula
    • 1   dl Krémjoghurt
    • 1   dl Olívaolaj
    • 1   evőkanál Reszelt torma
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint bors

Előkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra. A halakat konyhai papírtörlővel alaposan megszárítjuk, kívül-belül sózzuk, borsozzuk, majd a hasába citromkarikákat és fokhagymagerezdeket töltünk. Meglocsoljuk olívaolajjal. Sütőpapírral terített tepsire helyezzük. A burgonyát kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk (kicsire kell, hogy egyszerre süljön meg a hallal), összeforgatjuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és a hal köré szórjuk. Kb. 15-20 perc alatt együtt megsütjük. Közben elkészítjük a céklakrémet: az előfőzött céklát kis kockákra vágjuk, majd aprítógépbe tesszük a durvára vágott pirított dióval, a joghurttal, az olívaolajjal és a tormával. Sózzuk, borsozzuk, majd pürésítjük, ízlés szerint simára, vagy kissé darabosra. A sült makréla és burgonya mellé kínáljuk.