Egészben sült pisztráng

Egészben sült pisztráng image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 5 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

2 Adag
    • 2   darab Friss egész pisztráng
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint bors
    • 1   darab citrom
    • 2   gerezd Fokhagyma
    • 1   csokor Kapor
    •   ízlés szerint Vinaigrette
    • 2   adag saláta
    • 1   csomag Rukkola
    • 25   dkg koktélparadicsom
    • 2   evőkanál Balzsamecet
    • 1   teáskanál dijoni mustár
    • 1   kávéskanál Méz
    • 1   dl Olívaolaj

Előkészítés

  1. Először a pisztrángokról konyhai papírtörlővel leitatjuk a vizet, majd a bőrüket beirdaljuk. Sózzuk, borsozzuk,majd 3-3 szelet citromot, 3-3 szelet fokhagymát és fél csokor egész kaprot helyezünk a halak felvágott hasába. Meglocsoljuk olivaolajjal, majd betesszük a 200 fokos sütőbe 15-20 percre.

  2. A salátához kikeverjük a vinaigrette-et: a balzsamecetben feloldjuk a sót, kikeverjük a mustárral, mézzel, végül lassú sugárban hozzáöntjük az olívaolajat, hogy sűrű, fényes emulzió képződjön. Összeforgatjuk a salátával és a felezett koktélparadicsomokkal.