Először a pisztrángokról konyhai papírtörlővel leitatjuk a vizet, majd a bőrüket beirdaljuk. Sózzuk, borsozzuk,majd 3-3 szelet citromot, 3-3 szelet fokhagymát és fél csokor egész kaprot helyezünk a halak felvágott hasába. Meglocsoljuk olivaolajjal, majd betesszük a 200 fokos sütőbe 15-20 percre.
Egészben sült pisztráng
Hozzávalók
2
Adag
-
- 2 darab Friss egész pisztráng
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint bors
- 1 darab citrom
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 csokor Kapor
- ízlés szerint Vinaigrette
- 2 adag saláta
- 1 csomag Rukkola
- 25 dkg koktélparadicsom
- 2 evőkanál Balzsamecet
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 1 kávéskanál Méz
- 1 dl Olívaolaj
Előkészítés
A salátához kikeverjük a vinaigrette-et: a balzsamecetben feloldjuk a sót, kikeverjük a mustárral, mézzel, végül lassú sugárban hozzáöntjük az olívaolajat, hogy sűrű, fényes emulzió képződjön. Összeforgatjuk a salátával és a felezett koktélparadicsomokkal.