Egészben sült, sonkás-sajtos piknikszendvics

Egészben sült, sonkás-sajtos piknikszendvics image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 5 perc
Elkészítés 45 perc

Hozzávalók

6 Adag
    • 10   dkg Aszalt paradicsom
    • 1   darab Kaliforniai paprika
    • 5   dkg Mandula
    • 0,5   dl Olívaolaj
    • 1   szelet Kenyér
    • 1   csipet
    • 1   csipet bors
    • 1   csomag Pizza tészta
    • 16   dkg Csirkemellsonka
    • 20   dkg sajt
    • 1   darab Tojás
    • 1   evőkanál Mák

Előkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Először előkészítjük a piros pesztót: botmixerrel simára pürésítjük az aszalt paradicsomot, a lehámozott sült paprikát, a mandulát, az olívaolajat és a szelet fehér kenyeret. Sózzuk, borsozzuk. A pizzatésztát megkenjük a piros pesztóval, ráterítjük a sonkaszeleteket, megszórjuk a reszelt sajttal, majd, mint egy bejglit, feltekerjük. Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a mákkal, és áthelyezzük egy sütőpapírral leterített sütőlapra. Kb. 30 percig sütjük, amíg aranyszínűre sül. Hagyjuk langyosra hűlni, akkor szeleteljük.