Egészben sült tengeri sügér tavaszi zöldfűszermártással

Egészben sült tengeri sügér tavaszi zöldfűszermártással
Nehézségi fokKözepes
Elkészítés40 perc

Előkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra. A halat konyhai papírtörlővel leitatjuk, majd kívül-belül sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, a hasába citromkarikákat helyezünk. Egy sütőpapírral borított tepsire tesszük. A spárgát megpucoljuk és félbevágjuk, a retket szintén félbevágjuk.

  2. A hal köré szórjuk mindkét zöldséget, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd 20 perc alatt megsütjük, együtt a halat és a zöldségeket. Közben elkészítjük a mártást: egy nagy kancsóba vagy tálba öntjük a tejfölt. Az összes fűszernövényt durvára aprítjuk, majd a tejfölhöz adjuk. Botmixerrel simára pürésítjük. Ettől szép, pisztáciazöld lesz.

  3. A botmixer nem viszi teljesen homogénre, a fűszernövények apró, finom rostjai láthatóak és érezhetőek maradnak. Hozzáadjuk a majonézt, a két felkockázott főtt tojást, a csemegeuborkát, a reszelt fokhagymát, citromlevet, héjat és a csipet porcukrot. Sózzuk, borsozzuk. Botmixerrel pürésítjük. A kész mártásban beállítjuk az ízeket (só, bors, citromlé).