Enchiladas - mexikói töltött palacsinta

Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0perc
Elkészítés 40perc
Enchiladas - mexikói töltött palacsinta image

Hozzávalók

6 Adag
1 l Paradicsommártás
1 fej Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
Cayenne bors
1 kávéskanál Tex-mex fűszerkeverék
bors
6 darab Tortilla wraps
3 darab Sült csirkecomb
3 dl Tejföl
10 dkg Csípős jalapeno szeletek
1 csokor Petrezselyem
20 dkg Reszelt sajt
2 golyó Mozzarella

Előkészítés

    Először elkészítjük a paradicsomszószt: hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, a két gerezd reszelt fokhagymát, a Cayenne-borsot, a tex-mex fűszert, sót, borsot, majd botmixerrel összeturmixoljuk.A paradicsomszósz harmadát egy tepsibe öntjük. A tortillalapokat szintén átkenjük a szósszal.

    Minden tortilla közepére sültcsirke-darabokat teszünk (arányosan elosztva a 6 db tortillalapon), erre 2 kanál tejfölt, és erre néhány karika japaleño paprikát és petrezselymet. A tortillákat palacsintaszerűen feltekerjük, majd a paradicsommártásos tepsibe, egymás mellé a helyezzük őket. A tetejükre öntjük a megmaradt paradicsomszószt, teszünk rá felkarikázott mozzarellát, és megszórjuk reszelt juhsajttal. 200 °C-os sütőben 30 perig sütjük, amíg a tetején a sajt megolvad és meg is pirul.