Enchiladas - mexikói töltött palacsinta

Enchiladas - mexikói töltött palacsinta image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 40 perc

Hozzávalók

6 Adag
    • 1   l Paradicsommártás
    • 1   fej Vöröshagyma
    • 2   gerezd Fokhagyma
    •   Cayenne bors
    • 1   kávéskanál Tex-mex fűszerkeverék
    •  
    •   bors
    • 6   darab Tortilla wraps
    • 3   darab Sült csirkecomb
    • 3   dl Tejföl
    • 10   dkg Csípős jalapeno szeletek
    • 1   csokor Petrezselyem
    • 20   dkg Reszelt sajt
    • 2   golyó Mozzarella

Előkészítés

    Először elkészítjük a paradicsomszószt: hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, a két gerezd reszelt fokhagymát, a Cayenne-borsot, a tex-mex fűszert, sót, borsot, majd botmixerrel összeturmixoljuk.A paradicsomszósz harmadát egy tepsibe öntjük. A tortillalapokat szintén átkenjük a szósszal.

    Minden tortilla közepére sültcsirke-darabokat teszünk (arányosan elosztva a 6 db tortillalapon), erre 2 kanál tejfölt, és erre néhány karika japaleño paprikát és petrezselymet. A tortillákat palacsintaszerűen feltekerjük, majd a paradicsommártásos tepsibe, egymás mellé a helyezzük őket. A tetejükre öntjük a megmaradt paradicsomszószt, teszünk rá felkarikázott mozzarellát, és megszórjuk reszelt juhsajttal. 200 °C-os sütőben 30 perig sütjük, amíg a tetején a sajt megolvad és meg is pirul.