Enchiladas - mexikói töltött palacsinta

Enchiladas - mexikói töltött palacsinta
Nehézségi fokKözepes
Elkészítés40 perc

Előkészítés

    Először elkészítjük a paradicsomszószt: hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, a két gerezd reszelt fokhagymát, a Cayenne-borsot, a tex-mex fűszert, sót, borsot, majd botmixerrel összeturmixoljuk.A paradicsomszósz harmadát egy tepsibe öntjük. A tortillalapokat szintén átkenjük a szósszal. Minden tortilla közepére sültcsirke-darabokat teszünk (arányosan elosztva a 6 db tortillalapon), erre 2 kanál tejfölt, és erre néhány karika japaleño paprikát és petrezselymet. A tortillákat palacsintaszerűen feltekerjük, majd a paradicsommártásos tepsibe, egymás mellé a helyezzük őket. A tetejükre öntjük a megmaradt paradicsomszószt, teszünk rá felkarikázott mozzarellát, és megszórjuk reszelt juhsajttal. 200 °C-os sütőben 30 perig sütjük, amíg a tetején a sajt megolvad és meg is pirul.