A kevés zabtejet a mogyoróvajjal, a mézzel, a juharsziruppal éppen csak felmelegítjük, hogy a mogyoróvaj lágyabb legyen. Hozzáadjuk egy vanília kikapart magját. Ha már könnyű kevergetni, hozzáadjuk az időközben feldarabolt banánt és kockázott almát, valamint a citromlevet. Kézi turmixszal homogén, sűrű masszát készítünk, majd egy keverőtálba tesszük.
Energiabomba müzliszelet házilag
Hozzávalók
8
Szelet
-
- 1 darab Banán
- 1 darab Zöld alma
- 0,5 darab Citrom leve
- 0,5 dl Bio zabital
- 100 g Sós-darabos mogyoróvaj
- 4 evőkanál Bio juharszirup
- 2 evőkanál Méz
- 100 g Natúr nagyszemű zabpehely
- 50 g Mandula
- 50 g mogyoró
- 30 g Kókuszreszelék
- 100 g Aszalt vegyes gyümölcs
- 20 g Hántolt napraforgómag
- 50 g Étcsokoládé 70%-os
- 50 g Puffasztott rizs
- darab Vaníliarúd
- 1 - 2 csipet Fahéj
- 1 csipet Só
Előkészítés
Hagyjuk egy picit lehűlni. Hozzákeverjük a zabpelyhet, durva mandulát és mogyorót, kókuszpelyhet, aszalt gyümölcsöket, csokoládét, a napraforgómagot és a puffasztott rizst, valamint egy csipet fahéjat és sót.
Alaposan eldolgozzuk, sűrű, nehéz, imitt-amott ragadós, darabos állagú keveréket kell, hogy kapjunk.
Négyzetalakú, sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk a „tésztát” és mértani precizitással elsimítjuk a tetejét, letömörítjük.
Előmelegített, 150 fokos sütőbe tesszük lassan sülni-szikkadni kb. 50 percre.
Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd tetszőleges darabokra vágjuk és becsomagoljuk sütőpapírba. Hűtőben hetekig is eláll, de szobahőmérsékletűen fogyasszuk! Igazi energiabomba.