Előkészítés
- A kevés zabtejet a mogyoróvajjal, a mézzel, a juharsziruppal éppen csak felmelegítjük, hogy a mogyoróvaj lágyabb legyen. Hozzáadjuk egy vanília kikapart magját. Ha már könnyű kevergetni, hozzáadjuk az időközben feldarabolt banánt és kockázott almát, valamint a citromlevet. Kézi turmixszal homogén, sűrű masszát készítünk, majd egy keverőtálba tesszük.
- Hagyjuk egy picit lehűlni. Hozzákeverjük a zabpelyhet, durva mandulát és mogyorót, kókuszpelyhet, aszalt gyümölcsöket, csokoládét, a napraforgómagot és a puffasztott rizst, valamint egy csipet fahéjat és sót.
- Alaposan eldolgozzuk, sűrű, nehéz, imitt-amott ragadós, darabos állagú keveréket kell, hogy kapjunk.
- Négyzetalakú, sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk a „tésztát” és mértani precizitással elsimítjuk a tetejét, letömörítjük.
- Előmelegített, 150 fokos sütőbe tesszük lassan sülni-szikkadni kb. 50 percre. Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd tetszőleges darabokra vágjuk és becsomagoljuk sütőpapírba. Hűtőben hetekig is eláll, de szobahőmérsékletűen fogyasszuk! Igazi energiabomba.