Energiabomba müzliszelet házilag

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Energiabomba müzliszelet házilag image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 10 perc
Elkészítés 50 perc

Hozzávalók

8 Szelet
    • 1   darab Banán
    • 1   darab Zöld alma
    • 0,5   darab Citrom leve
    • 0,5   dl Bio zabital
    • 100   g Sós-darabos mogyoróvaj
    • 4   evőkanál Bio juharszirup
    • 2   evőkanál Méz
    • 100   g Natúr nagyszemű zabpehely
    • 50   g Mandula
    • 50   g mogyoró
    • 30   g Kókuszreszelék
    • 100   g Aszalt vegyes gyümölcs
    • 20   g Hántolt napraforgómag
    • 50   g Étcsokoládé 70%-os
    • 50   g Puffasztott rizs
    •   darab Vaníliarúd
    • 1   - 2   csipet Fahéj
    • 1   csipet

Előkészítés

  1. A kevés zabtejet a mogyoróvajjal, a mézzel, a juharsziruppal éppen csak felmelegítjük, hogy a mogyoróvaj lágyabb legyen. Hozzáadjuk egy vanília kikapart magját. Ha már könnyű kevergetni, hozzáadjuk az időközben feldarabolt banánt és kockázott almát, valamint a citromlevet. Kézi turmixszal homogén, sűrű masszát készítünk, majd egy keverőtálba tesszük.

  2. Hagyjuk egy picit lehűlni. Hozzákeverjük a zabpelyhet, durva mandulát és mogyorót, kókuszpelyhet, aszalt gyümölcsöket, csokoládét, a napraforgómagot és a puffasztott rizst, valamint egy csipet fahéjat és sót.

  3. Alaposan eldolgozzuk, sűrű, nehéz, imitt-amott ragadós, darabos állagú keveréket kell, hogy kapjunk.

  4. Négyzetalakú, sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk a „tésztát” és mértani precizitással elsimítjuk a tetejét, letömörítjük.

  5. Előmelegített, 150 fokos sütőbe tesszük lassan sülni-szikkadni kb. 50 percre.

    Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd tetszőleges darabokra vágjuk és becsomagoljuk sütőpapírba. Hűtőben hetekig is eláll, de szobahőmérsékletűen fogyasszuk! Igazi energiabomba.