Epres mousse torta

Kapunics Gréti receptvideója
Kapunics Gréti receptvideója
Epres mousse torta
Nehézségi fokKözepes
Előkészítés30 perc
Elkészítés2:00 óra

Előkészítés

  1. A tojásfehérjét felverjük félkeményre, majd 2 részletben hozzáadjuk a cukor 2/3-át. A maradék cukrot a tojássárgájával összekeverjük és a kemény tojásfehérjehabba forgatjuk, vigyázva, hogy össze ne törjük. Megolvasztjuk mikróban a vajat és azt is óvatosan hozzákeverjük. Végül a sütőporos lisztet a masszához szitáljuk és egyneműre keverjük. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük egy 20 cm-es tortaformában.

  2. Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a porcukrot, és tovább keverjük. Az epret megmossuk, egy botmixerrel leturmixoljuk, majd a krémhez forgatjuk egy spatulával. A zselatint felduzzasztjuk egy kis vízben, felmelegítjük a mikróban, majd hőkiegyenlítéssel a krémhez keverjük.

  3. Ezután a kapott piskótát 2 részre vágjuk. Az alsó lap köré tortakarikát teszünk, felszeleteljük az epret és a tortakarika oldalára, a piskótára "ültetjük" őket. Ezt követően a ráöntjük az epres krémet és ráhelyezzük a második piskótalapot is. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit megdermedjen a krém. Az eperzseléhez az epret megmossuk, felkockázzuk, és egy lábasban a cukorral főzzük, majd egy botmixer segítségével leturmixoljuk. A zselatint egy kis vízben felduzzasztjuk és a meleg eperhez adjuk, és tovább turmixoljuk. Végül ráöntjük az eperzselét a piskótára. Hűtőbe tesszük, és végül friss eperrel, fehér csokival és felvert tejszínnel dekoráljuk. Jó étvágyat!