Kezdésnek a tésztának állunk neki. A leveles tésztát két tepsi között 200 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt készre sütjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az egyik tésztalapot felvágjuk egyenlő méretű kockákra.
Expressz klasszikus málnás házi krémes
Hozzávalók
-
- 2 csomag Leveles tészta
- 10 darab L-es tojás
- 1 l Tej
- 200 g Cukor
- 130 g Liszt
- 2 csomag Vaníliás cukor
- 12 g Zselatinpor
- 300 g Friss málna
Előkészítés
A krémhez a zselatint beáztatjuk egy kis tejbe. A tojássárgájákat felöntjük egy lábasban egy
kevés tejjel, elkeverjük benne csomómentesre a lisztet, majd hozzáöntjük a többi tejet, a cukor
felét és a vaníliás cukrot. Folyamatosan kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik és pudingállagot nem kapunk. Ezután a zselatinos tejet is a krémhez keverjük és hagyjuk kihűlni a krémet.A fehérjéket a cukor másik felével vízgőz fölött felmelegítjük (óvatosan, nehogy rántotta legyen),
majd robotgép segítségével kihűlésig habosítjuk. A kemény habot a tojássárgájás krémhez
keverjük vigyázva, hogy ne törjön össze.Már így is tökéletes krémest kaptunk, de most még egy kis frissességet csempészünk bele a málnával.
A krém felét az alsó tésztalapra öntjük, majd ráhelyezzük a málnaszemeket, ráöntjük a krém másik felét is és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.Csak másnap, fogyasztás előtt helyezzük rá a másik felkockázott tésztalapot is, és úgy porcukrozzuk meg, hiszen könnyen megszívhatja magát és veszíthet az élvezeti értékéből. Jó étvágyat!