Előkészítés
- A salátához a zöldségeket összekészítjük: a paradicsomot, paprikát, uborkát és a salátát kézzel összetépkedjük. A sárgarépát durva reszelőn nagyobb csíkokra aprítjuk, a gombát forró serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk. A tojást sós vízben 7 percig főzzük, hideg vízben lehűtjük, megpucoljuk, majd cikkekre vágjuk. A főtt csemegekukorica-szemeket késsel levágjuk. Ha elkészültünk, tegyünk félre mindent a tálalásig.
- A BIO kukoricapelyhet turmixban vagy robotgépben finomra őröljük, majd átszitáljuk. Ezután a csirkemellfilét nem túl nagy kockákra vágjuk, enyhén sózzuk, és liszt helyett az őrölt kukoricapehelybe forgatjuk, majd tojásfehérjébe, végül ismét kukoricapehelybe. A burkolt csirkefalatkákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, meglocsoljuk kevés BIO olívaolajjal, majd előmelegített, 190 fokos sütőbe tesszük, és ropogósra sütjük 8-10 perc alatt. Amíg sül a csirke, elkészítjük a pácolt tofut, ami egyben a salátaöntetünk is: egy tojássárgáját elkeverünk pár csepp citromlével, mézzel, fehér balzsamecettel, majd sózzuk, borsozzuk.
- Apránként BIO olívaolajat és lenmagolajat adagolunk hozzá, miközben habverővel kevergetjük. Így egy nem túl sűrű dresszinget készítünk, amibe a végén beletesszük a vékonyra vágott lila hagymát, a finomra vágott petrezselymet és a kockákra vágott tofut. A tálalás pillanatában keverjük össze a pácolt tofut az előkészített zöldségekkel és a főtt tojáscikkekkel, a csirkefalatkákat pedig a tetejére szórjuk.