„Fitness” saláta roppanós csirkefalatkákkal és tofuval

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
„Fitness” saláta roppanós csirkefalatkákkal és tofuval image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 10 perc
Elkészítés 20 perc

Hozzávalók

2 Adag
    • 3   darab Paradicsom
    • 2   darab Tv-paprika
    • 1   darab Piros kaliforniai paprika
    • 1   - 2   darab Kígyóuborka
    • 3   nagy marék Fejes saláta vagy szívsaláta
    • 1   darab Sárgarépa
    • 8   darab Csiperkegomba
    • 4   darab Tojás
    • 8   - 10   evőkanál Csöves csemegekukorica
    • 110   g Cornflakes
    • 300   g csirkemell filé
    • 1   darab Tojássárgája
    • 1   darab Citrom leve
    • 2   evőkanál Méz
    • 5   - 6   evőkanál Fehér balzsamecet
    • 1   dl Lenmagolaj
    • 1   - 2   darab Lilahagyma
    • 1   köteg Petrezselyem
    • 250   g Tofu
    • 1   dl Olívaolaj
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint Frissen őrölt feketebors

Előkészítés

  1. A salátához a zöldségeket összekészítjük: a paradicsomot, paprikát, uborkát és a salátát kézzel összetépkedjük. A sárgarépát durva reszelőn nagyobb csíkokra aprítjuk, a gombát forró serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk. A tojást sós vízben 7 percig főzzük, hideg vízben lehűtjük, megpucoljuk, majd cikkekre vágjuk. A főtt csemegekukorica-szemeket késsel levágjuk. Ha elkészültünk, tegyünk félre mindent a tálalásig.

  2. A BIO kukoricapelyhet turmixban vagy robotgépben finomra őröljük, majd átszitáljuk. Ezután a csirkemellfilét nem túl nagy kockákra vágjuk, enyhén sózzuk, és liszt helyett az őrölt kukoricapehelybe forgatjuk, majd tojásfehérjébe, végül ismét kukoricapehelybe. A burkolt csirkefalatkákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, meglocsoljuk kevés BIO olívaolajjal, majd előmelegített, 190 fokos sütőbe tesszük, és ropogósra sütjük 8-10 perc alatt. Amíg sül a csirke, elkészítjük a pácolt tofut, ami egyben a salátaöntetünk is: egy tojássárgáját elkeverünk pár csepp citromlével, mézzel, fehér balzsamecettel, majd sózzuk, borsozzuk.

  3. Apránként BIO olívaolajat és lenmagolajat adagolunk hozzá, miközben habverővel kevergetjük. Így egy nem túl sűrű dresszinget készítünk, amibe a végén beletesszük a vékonyra vágott lila hagymát, a finomra vágott petrezselymet és a kockákra vágott tofut. A tálalás pillanatában keverjük össze a pácolt tofut az előkészített zöldségekkel és a főtt tojáscikkekkel, a csirkefalatkákat pedig a tetejére szórjuk.