Fokhagymás-petrezselymes spagetti garnélával

Fokhagymás-petrezselymes spagetti garnélával image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 5 perc
Elkészítés 25 perc

Hozzávalók

2 Adag
    • 40   dkg Óriásgarnéla
    • 3   evőkanál Extra szűz olívaolaj
    • 3   dkg Sós vaj
    • 4   gerezd Fokhagyma vékonyan szeletelve
    • 1   evőkanál Sűrített Paradicsom
    • 1   dl Száraz fehérbor
    • 1   dl Víz
    • 1   dl Tejszín
    • 1   csipet Cayenne bors
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint bors
    • 2   csokor Petrezselyem finomra vágva
    • 20   dkg Spagetti

Előkészítés

  1. Feltesszük főni a tészta főzővizét, amikor felforr, beletesszük a tésztát, majd kb. 9 perc alatt (vagy a csomagoláson feltüntetettek szerint) al dente, vagyis fogkemény állagúra főzzük.

  2. Közben elkészítjük a mártást: a garnélákat meghámozzuk, és a páncéljukat megtartjuk, ez lesz az ízes mártás alapja. A mártáshoz egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és a vajat. Hozzáadjuk a rákfejeket és a páncélokat (ezekben még rengeteg íz van!), és néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát és a paradicsompürét, ezzel is pirítjuk.

  3. Felöntjük a vízzel és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a cayenne borsot. 10 percig főzzük, majd leszűrjük (a páncélokat kidobjuk), és kb. a felére beforraljuk. Belekeverjük a sok finomra aprított petrezselymet, végül beletesszük a garnélákat, ezzel már csak 2-3 percig átmelegítjük, mert már meg vannak főzve! A tésztát leszűrjük, és a szószhoz keverjük, további friss petrezselyemmel adjuk.