Feltesszük főni a tészta főzővizét, amikor felforr, beletesszük a tésztát, majd kb. 9 perc alatt (vagy a csomagoláson feltüntetettek szerint) al dente, vagyis fogkemény állagúra főzzük.
Fokhagymás-petrezselymes spagetti garnélával
Hozzávalók
-
- 40 dkg Óriásgarnéla
- 3 evőkanál Extra szűz olívaolaj
- 3 dkg Sós vaj
- 4 gerezd Fokhagyma vékonyan szeletelve
- 1 evőkanál Sűrített Paradicsom
- 1 dl Száraz fehérbor
- 1 dl Víz
- 1 dl Tejszín
- 1 csipet Cayenne bors
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint bors
- 2 csokor Petrezselyem finomra vágva
- 20 dkg Spagetti
Előkészítés
Közben elkészítjük a mártást: a garnélákat meghámozzuk, és a páncéljukat megtartjuk, ez lesz az ízes mártás alapja. A mártáshoz egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és a vajat. Hozzáadjuk a rákfejeket és a páncélokat (ezekben még rengeteg íz van!), és néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát és a paradicsompürét, ezzel is pirítjuk.
Felöntjük a vízzel és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a cayenne borsot. 10 percig főzzük, majd leszűrjük (a páncélokat kidobjuk), és kb. a felére beforraljuk. Belekeverjük a sok finomra aprított petrezselymet, végül beletesszük a garnélákat, ezzel már csak 2-3 percig átmelegítjük, mert már meg vannak főzve! A tésztát leszűrjük, és a szószhoz keverjük, további friss petrezselyemmel adjuk.