Forró és frissítő, enyhén csípős zöldségleves

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Forró és frissítő, enyhén csípős zöldségleves
Nehézségi fokKönnyű
Előkészítés15 perc
Elkészítés45 perc

Előkészítés

  1. Nagyon egyszerűen elkészíthető, könnyű, friss zöldségleves. A leves hozzávalóit gondosan készítsük elő, ha minden kész van, egy nagyméretű fazékban kezdjük el apránként pirítani a zöldségeket. Először mindig csak keveset, ha kellően megpirult, dobjunk rá újabb marék zöldséget, közben sózzuk is. Ha minden zöldség belekerült a fazékba, a paradicsomot hagyjuk a végére, és öntsük fel annyi vízzel, hogy másfél ujjnyival ellepje a zöldséget. Forrástól számítva főzzük 7-8 percig (ilyenkor állítsuk be a sósságát), majd húzzuk le a tűzről, fedjük le és hagyjuk pihenni, mint egy teát, 15 percig.

  2. Közben a frissítőhöz vágjuk össze a zöldségeket és keverjünk össze (a torma és lime kivételével) mindent! Ha letelt a 15 perc, ízesítsük a levest ecettel és a borsokkal, majd a bazsalikom szárát vegyük ki. Azonnal, forrón merjük ki mélytányérba, a tetejére szórjunk a frissítőből, reszeljünk rá tormát nyersen, kínáljuk mellé lime-ot, aminek a levét mindenki maga adagolja a levesbe! Friss, náthagyilkos fogás!