Forró Csokoládé "latte"

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Forró Csokoládé "latte" image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 5 perc
Elkészítés 15 perc

Hozzávalók

4 Adag
  • 250   g Keserű csokoládé
  • 3,5   dl Tejszín
  • 5   - 6   dl Tej
  • 2   evőkanál Méz
  • 1   nagy csipet

Előkészítés

 1. A csokoládét vízgőz fölé tartjuk, és épp csak addig melegítjük, míg felolvad. Közben párhuzamosan felmelegítjük a tejszínt a mézzel és a csipet sóval. Nem kell felforralni, elég mikor látjuk, hogy elkezd gőzölögni. Ha forró a tejszín és a csokoládé is felolvadt, elkészítjük a csokoládé ganas-t: Vékony sugárban csurgatjuk a csokoládéhoz a tejszínt, közben egy fakanállal vagy szilikonvégű spatulával folyamatosan, intenzíven kevergetjük a csokoládé közepét és emulgáljuk a tejszínt, mintha csak majonézt készítenénk tojásból és olajból.

 2. Ha hozzácsurgattuk az összes tejszínt, fényes, sima, kellően sűrű csokoládékrémet kapunk. nEzt a csokoládéalapot elosztjuk a forró csészékbe vagy latte poharakba és félretehetjük, amíg elkészítjük a tejhabot. Vagy felgőzöljük kávéfőző segítségével, vagy edényben melegítjük fel, ekkor kézi habosítóval felhabosítjuk.

 3. Óvatosan telitöltjük a poharakat a forró habos tejjel, ügyeljünk, hogy jól elkülöníthető legyen a csokis és a fehér tejes rész, mint egy café latte! Azonnal fogyasztjuk, de előtte alaposan felkavarjuk. Ízlés szerint adhatunk hozzá még mézet is! Karácsonyi szezonban ízesíthetjük a tejszínt gyömbérrel, fahéjjal, a bevállalósabbak chilivel vagy borssal is.