Elkészítjük a teát, és amikor leszűrtük, egy lábasba öntjük, takarékon forrón tartjuk, hozzáadjuk az 5 cm-es, felkarikázott gyömbért (nem is muszáj meghámozni, mert eltávolítjuk majd) és a fűszereket. Fedő alatt 15 percig állni hagyjuk, hogy a tea finoman átvegye a fűszerek ízét.
Forró, fűszeres, mézes narancspuncs
Hozzávalók
8
Adag
-
- 1 l Fekete tea
- 7 cm Gyömbér, friss
- 10 szem Szegfűbors
- 5 szem Szegfűszeg
- 1 rúd Fahéj
- 1 l Narancslé frissen facsart
- 2 darab Citrom leve
- 10 dkg Méz
- 1 darab Vaníliarúd magjai
- 0,5 dl Fehér rum
Előkészítés
Közben kifacsarjuk a narancsokat (ha kezeletlen narancs, a héjukat előtte érdemes reszelni, és megszárítva másra, pl. narancsos fűszersóhoz vagy cukorhoz használni). Egy lábasba öntjük a narancslevet, a citromlevet, a leszűrt, fűszeres teát, hozzáadjuk a mézet, a vaníliát, és felforrósítjuk. Hozzáadjuk a rumot. Forrón, narancskarikával kínáljuk.