Forró, fűszeres, mézes narancspuncs

Forró, fűszeres, mézes narancspuncs  image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 5 perc
Elkészítés 15 perc

Hozzávalók

8 Adag
    • 1   l Fekete tea
    • 7   cm Gyömbér, friss
    • 10   szem Szegfűbors
    • 5   szem Szegfűszeg
    • 1   rúd Fahéj
    • 1   l Narancslé frissen facsart
    • 2   darab Citrom leve
    • 10   dkg Méz
    • 1   darab Vaníliarúd magjai
    • 0,5   dl Fehér rum

Előkészítés

  1. Elkészítjük a teát, és amikor leszűrtük, egy lábasba öntjük, takarékon forrón tartjuk, hozzáadjuk az 5 cm-es, felkarikázott gyömbért (nem is muszáj meghámozni, mert eltávolítjuk majd) és a fűszereket. Fedő alatt 15 percig állni hagyjuk, hogy a tea finoman átvegye a fűszerek ízét.

  2. Közben kifacsarjuk a narancsokat (ha kezeletlen narancs, a héjukat előtte érdemes reszelni, és megszárítva másra, pl. narancsos fűszersóhoz vagy cukorhoz használni). Egy lábasba öntjük a narancslevet, a citromlevet, a leszűrt, fűszeres teát, hozzáadjuk a mézet, a vaníliát, és felforrósítjuk. Hozzáadjuk a rumot. Forrón, narancskarikával kínáljuk.