Francia joghurtos piskóta almaborsodóval

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Francia joghurtos piskóta almaborsodóval image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 1 óra

Hozzávalók

8 Adag
  • Piskóta

    • 2   darab Tojás
    • 2,5   dl joghurt
    • 15   dkg Nyírfacukor
    • 0,8   dl Olaj
    • 1   darab Citrom reszelt héja
    • 25   dkg Liszt
    • 1   csomag sütőpor
    • 1   evőkanál szódabikarbóna
    • 1   teáskanál
  • Borsodó

    • 4   darab Tojássárgája
    • 6   dkg Cukor
    • 2   dl almabor

Előkészítés

    A piskótához előmelegítjük a sütőt 180 Celsius-fokra. Egy tálban elektromos kézi keverővel kikeverjük a tojást, joghurtot, cukrot, az olajat és a citromhéjat. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, majd az egészet a joghurtos masszába szitáljuk. 23 cm-es szilikon tortaformába töltjük, és kb. 30-35 perc alatt, tűpróbáig sütjük. Szeletelés előtt langyosra hűtjük. A sodóhoz egy üstben vagy üvegtálban elektromos keverővel fehéredésig keverjük a tojássárgákat a cukorral. Hozzáadjuk az almabort, és további néhány perc alatt habosra keverjük. Vízgőz fölé tesszük a tálat, vigyázzunk, hogy az aljához ne érjen a víz. Itt folyamatosan keverjük, felverjük vagy az elektromos kézi keverővel, vagy habverővel (előbbivel kényelmesebb, utóbbival levegősebb). Addig gőzöljük, amíg a volumene háromszorosára nő és habos, légies állaga lesz. A piskótával tálaljuk, adhatunk mellé szezonális gyümölcsöket.