A piskótához előmelegítjük a sütőt 180 Celsius-fokra. Egy tálban elektromos kézi keverővel kikeverjük a tojást, joghurtot, cukrot, az olajat és a citromhéjat. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, majd az egészet a joghurtos masszába szitáljuk. 23 cm-es szilikon tortaformába töltjük, és kb. 30-35 perc alatt, tűpróbáig sütjük. Szeletelés előtt langyosra hűtjük. A sodóhoz egy üstben vagy üvegtálban elektromos keverővel fehéredésig keverjük a tojássárgákat a cukorral. Hozzáadjuk az almabort, és további néhány perc alatt habosra keverjük. Vízgőz fölé tesszük a tálat, vigyázzunk, hogy az aljához ne érjen a víz. Itt folyamatosan keverjük, felverjük vagy az elektromos kézi keverővel, vagy habverővel (előbbivel kényelmesebb, utóbbival levegősebb). Addig gőzöljük, amíg a volumene háromszorosára nő és habos, légies állaga lesz. A piskótával tálaljuk, adhatunk mellé szezonális gyümölcsöket.
Francia joghurtos piskóta almaborsodóval
Hozzávalók
8 Adag
Piskóta
2 darab
Tojás
2.5 dl
joghurt
15 dkg
Nyírfacukor
0.8 dl
Olaj
1 darab
Citrom reszelt héja
25 dkg
Liszt
1 csomag
sütőpor
1 evőkanál
szódabikarbóna
1 teáskanál
Só
Borsodó
4 darab
Tojássárgája
6 dkg
Cukor
2 dl
almabor