A piskótához előmelegítjük a sütőt 180 Celsius-fokra. Egy tálban elektromos kézi keverővel kikeverjük a tojást, joghurtot, cukrot, az olajat és a citromhéjat. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, majd az egészet a joghurtos masszába szitáljuk. 23 cm-es szilikon tortaformába töltjük, és kb. 30-35 perc alatt, tűpróbáig sütjük. Szeletelés előtt langyosra hűtjük. A sodóhoz egy üstben vagy üvegtálban elektromos keverővel fehéredésig keverjük a tojássárgákat a cukorral. Hozzáadjuk az almabort, és további néhány perc alatt habosra keverjük. Vízgőz fölé tesszük a tálat, vigyázzunk, hogy az aljához ne érjen a víz. Itt folyamatosan keverjük, felverjük vagy az elektromos kézi keverővel, vagy habverővel (előbbivel kényelmesebb, utóbbival levegősebb). Addig gőzöljük, amíg a volumene háromszorosára nő és habos, légies állaga lesz. A piskótával tálaljuk, adhatunk mellé szezonális gyümölcsöket.
Francia joghurtos piskóta almaborsodóval
Hozzávalók
8
Adag
-
Piskóta
- 2 darab Tojás
- 2,5 dl joghurt
- 15 dkg Nyírfacukor
- 0,8 dl Olaj
- 1 darab Citrom reszelt héja
- 25 dkg Liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál Só
-
Borsodó
- 4 darab Tojássárgája
- 6 dkg Cukor
- 2 dl almabor