A padlizsánt meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk. A cukkinit is nagyobb kockákra vágjuk. A bográcsban kevés napraforgó- és olívaolajat hevítünk, és alaposan megpirítjuk benne a padlizsánt és a cukkinit. Ha megpirultak, vegyük ki és tegyük félre.
Francia lecsó bográcsban
Hozzávalók
6
Személy
-
- 1 darab Sárga és zöld cukkini
- 1 darab Padlizsán
- 2 darab Kápia paprika
- darab Hegyes erős paprika
- 2 nagy fej Vöröshagyma
- 2 dl Paradicsomkonzerv darabos
- 2 - 3 nagy marék koktélparadicsom
- 3 gerezd Fokhagyma aprítva
- 1 nagy marék Olajbogyó
- 3 evőkanál Kaprigyümölcs vagy -bogyó aprítva
- 20 levél Friss bazsalikom
- 2 evőkanál Friss oregánó aprítva
- 5 - 6 nagy marék Kovászolt kenyérkockák sütőben pirítva
- 1 marék Bazsalikom
- 1 marék Petrezselyem
- 1 dl Olívaolaj
- 1 dl Napraforgóolaj
- Só
- bors
Előkészítés
Az időközben negyed félfőre vágott hagymát a maradék olajon kezdjük dinsztelni. Ha üveges a hagyma, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a nagyobb kockákra vágott paprikákat és a fokhagymát is, és felöntjük egy kis vízzel. Ha a paprika kissé megpárolódott, sózzuk-borsozzuk és felforraljuk.
Ezután hozzáadjuk a megpirított zöldségeket, az aprított olajbogyót és kaprit.
Amikor majdnem kész, ízesítjük az aprított fűszerekkel és a felezett koktélparadicsomot is hozzáadjuk.
Ha elkészült, ízlés szerint megszórjuk aranybarnára sült, kovászolt kenyérkockákkal és friss bazsalikommal, petrezselyemmel tálaljuk.