Előkészítés
A padlizsánt meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk. A cukkinit is nagyobb kockákra vágjuk. A bográcsban kevés napraforgó- és olívaolajat hevítünk, és alaposan megpirítjuk benne a padlizsánt és a cukkinit. Ha megpirultak, vegyük ki és tegyük félre.
Az időközben negyed félfőre vágott hagymát a maradék olajon kezdjük dinsztelni. Ha üveges a hagyma, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a nagyobb kockákra vágott paprikákat és a fokhagymát is, és felöntjük egy kis vízzel. Ha a paprika kissé megpárolódott, sózzuk-borsozzuk és felforraljuk.
Ezután hozzáadjuk a megpirított zöldségeket, az aprított olajbogyót és kaprit. Amikor majdnem kész, ízesítjük az aprított fűszerekkel és a felezett koktélparadicsomot is hozzáadjuk.
Ha elkészült, ízlés szerint megszórjuk aranybarnára sült, kovászolt kenyérkockákkal és friss bazsalikommal, petrezselyemmel tálaljuk.