Francia lecsó bográcsban

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Francia lecsó bográcsban
Nehézségi fokKözepes
Elkészítés60 perc

Előkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk. A cukkinit is nagyobb kockákra vágjuk. A bográcsban kevés napraforgó- és olívaolajat hevítünk, és alaposan megpirítjuk benne a padlizsánt és a cukkinit. Ha megpirultak, vegyük ki és tegyük félre.

  2. Az időközben negyed félfőre vágott hagymát a maradék olajon kezdjük dinsztelni. Ha üveges a hagyma, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a nagyobb kockákra vágott paprikákat és a fokhagymát is, és felöntjük egy kis vízzel. Ha a paprika kissé megpárolódott, sózzuk-borsozzuk és felforraljuk.

  3. Ezután hozzáadjuk a megpirított zöldségeket, az aprított olajbogyót és kaprit. Amikor majdnem kész, ízesítjük az aprított fűszerekkel és a felezett koktélparadicsomot is hozzáadjuk.

  4. Ha elkészült, ízlés szerint megszórjuk aranybarnára sült, kovászolt kenyérkockákkal és friss bazsalikommal, petrezselyemmel tálaljuk.