Francia lecsó bográcsban

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Francia lecsó bográcsban image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 1 óra

Hozzávalók

6 Személy
    • 1   darab Sárga és zöld cukkini
    • 1   darab Padlizsán
    • 2   darab Kápia paprika
    •   darab Hegyes erős paprika
    • 2   nagy fej Vöröshagyma
    • 2   dl Paradicsomkonzerv darabos
    • 2   - 3   nagy marék koktélparadicsom
    • 3   gerezd Fokhagyma aprítva
    • 1   nagy marék Olajbogyó
    • 3   evőkanál Kaprigyümölcs vagy -bogyó aprítva
    • 20   levél Friss bazsalikom
    • 2   evőkanál Friss oregánó aprítva
    • 5   - 6   nagy marék Kovászolt kenyérkockák sütőben pirítva
    • 1   marék Bazsalikom
    • 1   marék Petrezselyem
    • 1   dl Olívaolaj
    • 1   dl Napraforgóolaj
    •  
    •   bors

Előkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk. A cukkinit is nagyobb kockákra vágjuk. A bográcsban kevés napraforgó- és olívaolajat hevítünk, és alaposan megpirítjuk benne a padlizsánt és a cukkinit. Ha megpirultak, vegyük ki és tegyük félre.

  2. Az időközben negyed félfőre vágott hagymát a maradék olajon kezdjük dinsztelni. Ha üveges a hagyma, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a nagyobb kockákra vágott paprikákat és a fokhagymát is, és felöntjük egy kis vízzel. Ha a paprika kissé megpárolódott, sózzuk-borsozzuk és felforraljuk.

  3. Ezután hozzáadjuk a megpirított zöldségeket, az aprított olajbogyót és kaprit.

    Amikor majdnem kész, ízesítjük az aprított fűszerekkel és a felezett koktélparadicsomot is hozzáadjuk.

  4. Ha elkészült, ízlés szerint megszórjuk aranybarnára sült, kovászolt kenyérkockákkal és friss bazsalikommal, petrezselyemmel tálaljuk.