Francia sajttál karammelizált hagymachutney-val

Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0perc
Elkészítés 1:30óra
Francia sajttál karammelizált hagymachutney-val image

Hozzávalók

3 Adag
1 kg Hagyma
1 evőkanál Olívaolaj
1 evőkanál
20 dkg Nádcukor
0.5 kávéskanál Cayenne bors
35 dkg Alma
2 dl Balzsamecet
1 dl Fehérborecet
1 darab babérlevél
1 teáskanál bors
1 teáskanál Koriandermag
Sajttálhoz
Brie sajt
Carré de L’Est
Chévrétine
Saint Nectaire
Juhsajt

Előkészítés

    A vékonyra szeletelt hagymát egy nagy lábasban az olívaolajon dinsztelni kezdjük, sózzuk. Amikor majdnem megpuhult és összeesett (de nem kapott még színt), hozzáadjuk a cukrot és a Cayenne-borsot, és kb. 15 percig karamellizáljuk.

    Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott almát, valamint a kétféle ecetet és a fűszereket. Felforraljuk, majd kb. 45 percig főzzük, amíg elpárolog róla a folyadék, és sűrűre, sziruposra sűrűsödik. A fűszereket eltávolítjuk, és a csatnit sterilizált üvegekbe töltjük. Ideális esetben 2–3 hétig érleljük. Zárt, sötét helyen 6 hónapig eláll.