Francia sajttál karammelizált hagymachutney-val

Francia sajttál karammelizált hagymachutney-val image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 1:30 óra

Hozzávalók

3 Adag
    • 1   kg Hagyma
    • 1   evőkanál Olívaolaj
    • 1   evőkanál
    • 20   dkg Nádcukor
    • 0,5   kávéskanál Cayenne bors
    • 35   dkg Alma
    • 2   dl Balzsamecet
    • 1   dl Fehérborecet
    • 1   darab babérlevél
    • 1   teáskanál bors
    • 1   teáskanál Koriandermag
  • Sajttálhoz

    •   Brie sajt
    •   Carré de L’Est
    •   Chévrétine
    •   Saint Nectaire
    •   Juhsajt

Előkészítés

    A vékonyra szeletelt hagymát egy nagy lábasban az olívaolajon dinsztelni kezdjük, sózzuk. Amikor majdnem megpuhult és összeesett (de nem kapott még színt), hozzáadjuk a cukrot és a Cayenne-borsot, és kb. 15 percig karamellizáljuk.

    Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott almát, valamint a kétféle ecetet és a fűszereket. Felforraljuk, majd kb. 45 percig főzzük, amíg elpárolog róla a folyadék, és sűrűre, sziruposra sűrűsödik. A fűszereket eltávolítjuk, és a csatnit sterilizált üvegekbe töltjük. Ideális esetben 2–3 hétig érleljük. Zárt, sötét helyen 6 hónapig eláll.