Franciasaláta és kaszinótojás nosztalgia kiflivel

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Franciasaláta és kaszinótojás nosztalgia kiflivel
Nehézségi fokKönnyű
Elkészítés30 perc

Előkészítés

    Franciasaláta:

  1. A tojássárgáját egy keverőtálba tesszük és vékony sugárban csurgatjuk hozzá az olajat, miközben habverővel intenzíven kevergetjük. Sűrű majonézt kell, hogy kapjunk. Ha tökéletesen krémes és kemény az emulziónk, csak ezután ízesítjük a tejföllel, sóval, cukorral, pici citromlével és mustárral. Kellemesen sűrű, pikáns majonézmártást kell, hogy kapjunk. Hűtőbe tesszük. A burgonyát héjában főzzük meg, teljesen kihűtjük, megpucoljuk és 1*1cm-es kockára vágjuk. A sárgarépát is kockára vágjuk, enyhén sós-cukros vízben főzzük ressre. Utolsó egy percben hozzáadjuk a morzsolt csemegekukoricát és a borsót is. 1 percig melegítjük a zöldségeket, leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a csemegeuborkát és az almát is 1*1cm-es kockákra vágjuk. Ha megvagyunk minden zöldséggel, összekeverjük a házi majonézünk kb. 2/3részével. Hűtőbe tesszük tálalásig, jót tesz, ha egy napot összeérik a hűtőben. A kimentett majonéz 1/3 részét majd a kaszinótojáshoz használjuk.

  2. Kaszinótojás:

  3. A tojásokat forró vízben áztatjuk fél órát, közben sós vizet forralunk. Óvatosan beletesszük a gyöngyöző vízbe a felmelegített tojásokat, majd 3 percig hagyjuk forrni, 3 perc elteltével lehúzzuk a tűzről és hagyjuk állni a forró lében 7-9 percig. Ezt követően hideg víz alatt lehűtjük a tojásokat és megpucoljuk. A tojásokat precízen félbevágjuk, a főtt sárgáját kivesszük a tojások közepéből. A sárgáját keverőtálban kikeverjük egy kis vajjal, sóval, borssal, mustárral. A végén ízesítjük aprított szardellával, aprított petrezselyemmel és finomra vágott lila hagymával. A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, majd visszatöltjük az egyik fél tojásfehérje-burokba. Ráillesztjük a másik tojásfehérje-burkot és összenyomjuk, újra tojásalakot kölcsönzünk neki! Tálaláskor a franciasalátát egy tálra rendezgetjük, rátesszük a kaszinótojást. A félretett majonézzel bevonjuk a tojást, majd felezett koktélparadicsommal, apró kockákra vágott sonkával, snidlinggel és petrezselyemmel díszítjük. Friss (nosztalgia) kifli kötelező hozzá!