Full extrás bundás kenyér „reggeli ebédre”

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Full extrás bundás kenyér „reggeli ebédre”
Nehézségi fokKözepes
Elkészítés30 perc

Előkészítés

  1. A toast kenyerek felét megkenjük vékonyan mustárral, a másikat majonézzel. Terítünk rá két szelet sajtot és két szelet sonkát, majd összezárjuk a kenyereket. Az egyik kenyér legyen majonézes a másik mustáros.

  2. Üssünk fel kb. 10 tojást, sózzuk, borsozzuk, villával verjük fel, majd áztassuk-fürösszük bele a töltött kenyereinket. Hagyjuk pihenni pár percet, hogy alaposan beszívja a kenyér a tojást.

  3. Habzó vajban, nem sürgetve süssük ki klasszikus módon aranybarnára. Ha kész, vegyük ki pihenni és iparkodjunk tovább!

  4. A maradék tojáshoz üssünk még fel. Közben a serpenyőben pirítsuk meg szintén vajon a vékonyra szelt szalonnát, majd rajta a hagymát, gombát és a paprikát is. Legyen minden szép aranybarna. Hintsük meg friss petrezselyemmel, csurgassuk rá a tojást és készítsünk egy nem túl kemény rántottát.

  5. Adagonként tegyünk a gazdag rántottából egy tányérra, vágjuk keresztben félbe a bundás kenyereket, és tegyünk tányéronként 3 cikket a rántotta tetejére. Hintsük meg durvára reszelt cheddar sajttal és forró sütőben olvasszuk rá!

  6. Azonnal fogyasszuk, pár szem koktélparadicsommal, de még talán a ketchup sem szentségtörés…