A toast kenyerek felét megkenjük vékonyan mustárral, a másikat majonézzel. Terítünk rá két szelet sajtot és két szelet sonkát, majd összezárjuk a kenyereket. Az egyik kenyér legyen majonézes a másik mustáros.
Full extrás bundás kenyér „reggeli ebédre”
Hozzávalók
-
- 12 szelet Toast kenyér
- 12 szelet Ementáli sajt
- 12 szelet Szeletelt combsonka
- 22 darab Tojás
- 12 szelet Baconszalonna
- 200 g Gomba
- 2 fej Vöröshagyma
- 2 darab Hegyes erős paprika
- 1 köteg Petrezselyem
- 4 nagy marék Cheddar sajt
- 200 g Vaj
- 3 - 4 szem koktélparadicsom
- dijoni mustár
- Majonéz
- Só
- Bors, frissen őrölt
Előkészítés
Üssünk fel kb. 10 tojást, sózzuk, borsozzuk, villával verjük fel, majd áztassuk-fürösszük bele a töltött kenyereinket. Hagyjuk pihenni pár percet, hogy alaposan beszívja a kenyér a tojást.
Habzó vajban, nem sürgetve süssük ki klasszikus módon aranybarnára. Ha kész, vegyük ki pihenni és iparkodjunk tovább!
A maradék tojáshoz üssünk még fel. Közben a serpenyőben pirítsuk meg szintén vajon a vékonyra szelt szalonnát, majd rajta a hagymát, gombát és a paprikát is. Legyen minden szép aranybarna. Hintsük meg friss petrezselyemmel, csurgassuk rá a tojást és készítsünk egy nem túl kemény rántottát.
Adagonként tegyünk a gazdag rántottából egy tányérra, vágjuk keresztben félbe a bundás kenyereket, és tegyünk tányéronként 3 cikket a rántotta tetejére. Hintsük meg durvára reszelt cheddar sajttal és forró sütőben olvasszuk rá!
Azonnal fogyasszuk, pár szem koktélparadicsommal, de még talán a ketchup sem szentségtörés…