A raguhoz az olajon üvegesre dinszteljük a finomra aprított hagymát. Hozzáadjuk a fűszereket és a paradicsompürét, átforgatjuk, néhány másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a marhahúst, sózzuk, borsozzuk, majd átforgatjuk, hogy a fűszeres alap egyenletesen bevonja a húsdarabokat. Felöntjük kb. 3-4 dl vízzel, majd kb. 1,5 óráig főzzük, amíg a hús teljesen omlósra puhul. Közben elkészítjük a karamellizált hagymát: az olajon először üvegesre dinszteljük, majd lassú tűzön, kíméletesen 25-40 percig pároljuk, amíg elkezd kissé karamellizálódni, és egyenletesen aranyszínűre pirul. Hozzáadjuk a mézet és ezzel még néhány percig karamellizáljuk.
Fűszeres marharagu aszalt szilvával és karamellizált hagymával
Hozzávalók
4
Adag
-
- 4 evőkanál Olívaolaj
- 2 darab Hagyma
- 1 teáskanál Őrölt pirospaprika
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál Őrölt koriander
- 2 evőkanál Paradicsompüré
- 1 kg Marhagulyáshús
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint bors
- 20 dkg Magozott aszalt szilva
- 10 dkg Mandula
- Karamellizált hagyma
- 1 dl Olívaolaj
- 1,5 kg Hagyma
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint bors
- 2 evőkanál Méz
- Bulgur
Előkészítés
Amikor a marhahús teljesen megpuhult, hozzáadjuk a karamellizált hagymát és az aszalt szilvát, néhány percig a fedő alatt hagyjuk állni. A szilvát nem szükséges beáztatni, mert megpuhul a szaftban. Tálaláskor megszórjuk a pirított mandulával. Köretnek kuszkuszt, vagy bulgurt adhatunk hozzá.