Fűszeres marharagu aszalt szilvával és karamellizált hagymával

Fűszeres marharagu aszalt szilvával és karamellizált hagymával image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 50 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 4   evőkanál Olívaolaj
    • 2   darab Hagyma
    • 1   teáskanál Őrölt pirospaprika
    • 1   kávéskanál őrölt fahéj
    • 1   teáskanál Őrölt koriander
    • 2   evőkanál Paradicsompüré
    • 1   kg Marhagulyáshús
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint bors
    • 20   dkg Magozott aszalt szilva
    • 10   dkg Mandula
    •   Karamellizált hagyma
    • 1   dl Olívaolaj
    • 1,5   kg Hagyma
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint bors
    • 2   evőkanál Méz
    •   Bulgur

Előkészítés

  1. A raguhoz az olajon üvegesre dinszteljük a finomra aprított hagymát. Hozzáadjuk a fűszereket és a paradicsompürét, átforgatjuk, néhány másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a marhahúst, sózzuk, borsozzuk, majd átforgatjuk, hogy a fűszeres alap egyenletesen bevonja a húsdarabokat. Felöntjük kb. 3-4 dl vízzel, majd kb. 1,5 óráig főzzük, amíg a hús teljesen omlósra puhul. Közben elkészítjük a karamellizált hagymát: az olajon először üvegesre dinszteljük, majd lassú tűzön, kíméletesen 25-40 percig pároljuk, amíg elkezd kissé karamellizálódni, és egyenletesen aranyszínűre pirul. Hozzáadjuk a mézet és ezzel még néhány percig karamellizáljuk.

  2. Amikor a marhahús teljesen megpuhult, hozzáadjuk a karamellizált hagymát és az aszalt szilvát, néhány percig a fedő alatt hagyjuk állni. A szilvát nem szükséges beáztatni, mert megpuhul a szaftban. Tálaláskor megszórjuk a pirított mandulával. Köretnek kuszkuszt, vagy bulgurt adhatunk hozzá.