Fűszeres, marokkói, citrusos kacsatál házi lepénykenyérrel

Fűszeres, marokkói, citrusos kacsatál házi lepénykenyérrel image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 20 perc
Elkészítés 3 óra

Hozzávalók

4 Adag
    • 4   darab Kacsacomb
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint bors
    • 1   evőkanál Olívaolaj
    • 2   nagy fej Hagyma
    • 1   teáskanál őrölt paprika
    • 1   teáskanál Őrölt gyömbér
    • 1   teáskanál Őrölt koriander
    • 2   rúd Fahéj
    • 0,25   kávéskanál bors
    • 5   dl Leszűrt húsleves vagy alaplé
    • 1   darab Narancs leve és héja
    • 0,5   darab Citrom reszelt héja
    • 1   evőkanál Méz
    • 1   kg Burgonya
    • 2   darab Sárgarépa
    • 1   csokor Petrezselyem
  • Házi lepénykenyér hozzávalók (6 darabhoz):

    • 22,5   dkg Liszt
    • 1   evőkanál sütőpor
    • 1   kávéskanál
    • 200   g Tejföl
    • 1   evőkanál Víz

Előkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A kacsacombokat a forgójuknál félbevágjuk, sózzuk-borsozzuk. Egy nagy serpenyőben egy pici olívaolajon először bőrös felükkel lefelé sütjük, hogy kissé kisüljön a zsírja, majd megfordítjuk, és a másik oldalára is kicsit rápirítunk. Kivesszük, és áttesszük egy nagy öntöttvas lábasba.

  2. A visszamaradt kacsazsíron félig puhára dinszteljük a felszeletelt hagymát. Megszórjuk a fűszerekkel, hozzáadjuk a fahéjat, végül felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a narancshéjat és -levet, valamint egy darab citromhéjat. Ráöntjük a kacsára, beletesszük a meghámozott, nagyobb darabokra (vagy csak félbe) vágott burgonyát és sárgarépát. Lefedve 1,5 óráig pároljuk a sütőben (az öntöttvas lábasban, vagy ha nincs ilyenünk, akkor egy alufóliával lefedett jénaiban, vagy más, hőálló tálban, esetleg tepsiben).

  3. Az átszitált lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval. Hozzáadjuk a tejfölt, majd elektromos kézi keverő dagasztókarjával vagy robotgépben összekeverjük, dagasztjuk. A vízzel lágyítjuk. Gyúródeszkán átgyúrjuk, majd letakarjuk és fél óráig pihentetjük. Hat kis gombócra osztjuk, ezeket lisztezett deszkán kb. 10 cm-es koronggá nyújtjuk. Száraz serpenyőben mindkét oldalát 2-2 percig sütjük. Amikor kész, a forró lepénykenyeret megkenhetjük olívaolajjal vagy kacsazsírral. A kész kacsacombokat megszórjuk petrezselyemmel, és mellé tálaljuk a házi lepénykenyereket.