Fűszeres, paradicsomos húsgombóc fetasajttal

Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0perc
Elkészítés 45perc
Fűszeres, paradicsomos húsgombóc fetasajttal image

Hozzávalók

4 Adag
Paradicsomszósz
2 doboz Hámozott paradicsom konzerv
2 darab Paradicsom
1 fej Hagyma
1 darab Narancs
3 evőkanál Olívaolaj
0.5 kávéskanál őrölt fahéj
Húsgombóc
1 kg Darált marhahús
1 fej Hagyma
1 evőkanál Gyros-fűszerkeverék
1 darab Tojás
5 evőkanál Olívaolaj
20 dkg Feta sajt
1 csokor Petrezselyem
bors
Tálaláshoz
Fokhagymás pita

Előkészítés

    A szószhoz egy kancsóban botmixerrel összeturmixoljuk a hámozottparadicsom-konzervet, a paradicsomot, a finomra aprított hagymát, az olívaolajat, a narancslevet és -héjat, a fahéjat, sózzuk, borsozzuk. A húsgombóchoz a sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Egy tálban összekeverjük a darált húst a finomra aprított hagymával, sóval, borssal, gyrosfűszerrel, tojással és néhány evőkanál olívaolajjal. Diónyi golyókat formázunk, majd egy serpenyőben, olívaolajon körbepirítjuk. Ráöntjük a paradicsomszószt, és 30–35 percre a sütőbe tesszük. Amikor kivesszük, megszórjuk morzsolt fetával és finomra aprított petrezselyemmel. Pitával tálaljuk.