Fűszeres, paradicsomos húsgombóc fetasajttal

Fűszeres, paradicsomos húsgombóc fetasajttal image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 45 perc

Hozzávalók

4 Adag
  • Paradicsomszósz

    • 2   doboz Hámozott paradicsom konzerv
    • 2   darab Paradicsom
    • 1   fej Hagyma
    • 1   darab Narancs
    • 3   evőkanál Olívaolaj
    • 0,5   kávéskanál őrölt fahéj
  • Húsgombóc

    • 1   kg Darált marhahús
    • 1   fej Hagyma
    • 1   evőkanál Gyros-fűszerkeverék
    • 1   darab Tojás
    • 5   - 6   evőkanál Olívaolaj
    • 20   dkg Feta sajt
    • 1   csokor Petrezselyem
    •  
    •   bors
  • Tálaláshoz

    •   Fokhagymás pita

Előkészítés

    A szószhoz egy kancsóban botmixerrel összeturmixoljuk a hámozottparadicsom-konzervet, a paradicsomot, a finomra aprított hagymát, az olívaolajat, a narancslevet és -héjat, a fahéjat, sózzuk, borsozzuk. A húsgombóchoz a sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Egy tálban összekeverjük a darált húst a finomra aprított hagymával, sóval, borssal, gyrosfűszerrel, tojással és néhány evőkanál olívaolajjal. Diónyi golyókat formázunk, majd egy serpenyőben, olívaolajon körbepirítjuk. Ráöntjük a paradicsomszószt, és 30–35 percre a sütőbe tesszük. Amikor kivesszük, megszórjuk morzsolt fetával és finomra aprított petrezselyemmel. Pitával tálaljuk.