A szószhoz egy kancsóban botmixerrel összeturmixoljuk a hámozottparadicsom-konzervet, a paradicsomot, a finomra aprított hagymát, az olívaolajat, a narancslevet és -héjat, a fahéjat, sózzuk, borsozzuk. A húsgombóchoz a sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Egy tálban összekeverjük a darált húst a finomra aprított hagymával, sóval, borssal, gyrosfűszerrel, tojással és néhány evőkanál olívaolajjal. Diónyi golyókat formázunk, majd egy serpenyőben, olívaolajon körbepirítjuk. Ráöntjük a paradicsomszószt, és 30–35 percre a sütőbe tesszük. Amikor kivesszük, megszórjuk morzsolt fetával és finomra aprított petrezselyemmel. Pitával tálaljuk.
Fűszeres, paradicsomos húsgombóc fetasajttal
Hozzávalók
4
Adag
-
Paradicsomszósz
- 2 doboz Hámozott paradicsom konzerv
- 2 darab Paradicsom
- 1 fej Hagyma
- 1 darab Narancs
- 3 evőkanál Olívaolaj
- 0,5 kávéskanál őrölt fahéj
-
Húsgombóc
- 1 kg Darált marhahús
- 1 fej Hagyma
- 1 evőkanál Gyros-fűszerkeverék
- 1 darab Tojás
- 5 - 6 evőkanál Olívaolaj
- 20 dkg Feta sajt
- 1 csokor Petrezselyem
- Só
- bors
-
Tálaláshoz
- Fokhagymás pita