A szószhoz egy kancsóban botmixerrel összeturmixoljuk a hámozottparadicsom-konzervet, a paradicsomot, a finomra aprított hagymát, az olívaolajat, a narancslevet és -héjat, a fahéjat, sózzuk, borsozzuk. A húsgombóchoz a sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Egy tálban összekeverjük a darált húst a finomra aprított hagymával, sóval, borssal, gyrosfűszerrel, tojással és néhány evőkanál olívaolajjal. Diónyi golyókat formázunk, majd egy serpenyőben, olívaolajon körbepirítjuk. Ráöntjük a paradicsomszószt, és 30–35 percre a sütőbe tesszük. Amikor kivesszük, megszórjuk morzsolt fetával és finomra aprított petrezselyemmel. Pitával tálaljuk.
Fűszeres, paradicsomos húsgombóc fetasajttal
Hozzávalók
4 Adag
Paradicsomszósz
2 doboz
Hámozott paradicsom konzerv
2 darab
Paradicsom
1 fej
Hagyma
1 darab
Narancs
3 evőkanál
Olívaolaj
0.5 kávéskanál
őrölt fahéj
Húsgombóc
1 kg
Darált marhahús
1 fej
Hagyma
1 evőkanál
Gyros-fűszerkeverék
1 darab
Tojás
5 evőkanál
Olívaolaj
20 dkg
Feta sajt
1 csokor
Petrezselyem
Só
bors
Tálaláshoz
Fokhagymás pita