Fűszeres-ropogós csirkeszárnyfalatkák cukkinivel és újhagymával, zöldfűszeres majonézzel

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
 Fűszeres-ropogós csirkeszárnyfalatkák cukkinivel és újhagymával, zöldfűszeres majonézzel image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 10 perc
Elkészítés 1 óra

Hozzávalók

4 Adag
    • 600   g Csirkeszárnyak
    • 1   - 2   darab Cukkini
    • 6   - 8   szál Újhagyma
    • 3   - 4   evőkanál Kefir
    • 1   Lime leve
    • 1   darab Lime héj
    • 1   darab Chilipaprika
    • 3   - 4   gerezd Fokhagyma
    • 2   kávéskanál Fűszerpaprika
    • 1   kávéskanál Cayenne bors
    • 1   kávéskanál frissen őrölt bors
    • 200   g Liszt
    • 100   g Keményítő
    • 100   g Panko zsemlemorzsa
    • 1   l Napraforgóolaj
    • 2   darab Tojásfehérje
    • 2   dl Majonéz
    • 1   evőkanál dijoni mustár
    •   ízlés szerint Oregánó
    •   ízlés szerint Petrezselyem
    •   ízlés szerint Bazsalikom
    •   ízlés szerint Snidling
    •   ízlés szerint

Előkészítés

  1. A csirkeszárnyakat az ízületek mentén daraboljuk, majd alaposan bepácoljuk: nagy méretű keverőtálba dobáljuk a szárnyakat, ízesítjük lime levével és héjával, apróra vágott chilipaprikával, sóval, borssal, fokhagymával, kevés fűszerpaprikával, cayene borssal. Végül kanalazunk rá pár evőkanál kefirt és pár percig alaposan forgatjuk, szinte masszírozzuk a pácban a szárnyakat. Néhány percig pihentetjük a húst, közben elkészítjük a majonézt. A majonézt ízesítjük egy kis mustárral, egy evőkanál kefirrel és rengeteg frissen vágott petrezselyemmel, oreganóval, bazsalikommal és metélőhagymával. Ha elkészült, tálalásig a hűtőbe tesszük.

  2. Felteszünk egy nagy méretű lábasban olajat a tűzre, közben a lisztet, keményítőt és pankó morzsát összekeverjük egy edényben. Ha tűzforró az olaj, a szárnyakat szépen egyesével a lisztkeverékbe forgatjuk, és az olajba tesszük. Több körben sütögetjük szép aranybarnára, míg el nem fogy a szárny. Miközben sütjük a szárnyat, a cukkinit és az újhagymát daraboljuk, ezt is a lisztkeverékbe forgatjuk, majd tojásfehérjébe, majd megint a lisztkeverékbe. A szárnyak után ezt is kisütjük az olajban.

  3. Ha elkészültünk, a szárnyat és a köretet összekeverjük és tölcsér alakúra hajtogatott újságpapírba töltjük, a tetejére kanalazunk egy nagy kanál majonézt. Az újhagyma végeiből vágott újhagymazölddel megszórjuk, és azonnal fogyasztjuk.