A csirkeszárnyakat az ízületek mentén daraboljuk, majd alaposan bepácoljuk: nagy méretű keverőtálba dobáljuk a szárnyakat, ízesítjük lime levével és héjával, apróra vágott chilipaprikával, sóval, borssal, fokhagymával, kevés fűszerpaprikával, cayene borssal. Végül kanalazunk rá pár evőkanál kefirt és pár percig alaposan forgatjuk, szinte masszírozzuk a pácban a szárnyakat. Néhány percig pihentetjük a húst, közben elkészítjük a majonézt. A majonézt ízesítjük egy kis mustárral, egy evőkanál kefirrel és rengeteg frissen vágott petrezselyemmel, oreganóval, bazsalikommal és metélőhagymával. Ha elkészült, tálalásig a hűtőbe tesszük.
Fűszeres-ropogós csirkeszárnyfalatkák cukkinivel és újhagymával, zöldfűszeres majonézzel
Hozzávalók
4
Adag
-
- 600 g Csirkeszárnyak
- 1 - 2 darab Cukkini
- 6 - 8 szál Újhagyma
- 3 - 4 evőkanál Kefir
- 1 Lime leve
- 1 darab Lime héj
- 1 darab Chilipaprika
- 3 - 4 gerezd Fokhagyma
- 2 kávéskanál Fűszerpaprika
- 1 kávéskanál Cayenne bors
- 1 kávéskanál frissen őrölt bors
- 200 g Liszt
- 100 g Keményítő
- 100 g Panko zsemlemorzsa
- 1 l Napraforgóolaj
- 2 darab Tojásfehérje
- 2 dl Majonéz
- 1 evőkanál dijoni mustár
- ízlés szerint Oregánó
- ízlés szerint Petrezselyem
- ízlés szerint Bazsalikom
- ízlés szerint Snidling
- ízlés szerint Só
Előkészítés
Felteszünk egy nagy méretű lábasban olajat a tűzre, közben a lisztet, keményítőt és pankó morzsát összekeverjük egy edényben. Ha tűzforró az olaj, a szárnyakat szépen egyesével a lisztkeverékbe forgatjuk, és az olajba tesszük. Több körben sütögetjük szép aranybarnára, míg el nem fogy a szárny. Miközben sütjük a szárnyat, a cukkinit és az újhagymát daraboljuk, ezt is a lisztkeverékbe forgatjuk, majd tojásfehérjébe, majd megint a lisztkeverékbe. A szárnyak után ezt is kisütjük az olajban.
Ha elkészültünk, a szárnyat és a köretet összekeverjük és tölcsér alakúra hajtogatott újságpapírba töltjük, a tetejére kanalazunk egy nagy kanál majonézt. Az újhagyma végeiből vágott újhagymazölddel megszórjuk, és azonnal fogyasztjuk.