A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra. A pulykaszárnyakat sózzuk, borsozzuk. Egy kis tálkában összekeverjük az olívaolajat, szójaszószt, narancslevet és héjat, a pirospaprikát és a fahéjat. Alaposan bedörzsöljük vele a szárnyakat. Tepsibe tesszük, alufóliával lefedjük, és 35-45 percig sütjük. Ekkor kivesszük, kiemeljük az elősütött húst, és a tepsibe tesszük a feldarabolt zöldségeket, amelyeket előtte egy uzsonnázótasakban összeforgattunk az olívaolajjal, sóval, borssal. A zöldségágy tetejére ültetjük a szárnyakat. A sütőt felvesszük 200 Celsius-fokra. Most már fedő nélkül, további 45-50 percig sütjük, amíg mind a zöldségek, mind a hús pirosra sül. Tálaláskor morzsolt fetasajtot és friss petrezselymet szórunk rá.
Fűszeres sült pulykaszárny őszi tepsis zöldségekkel
Hozzávalók
4
Adag
-
- 4 darab Pulykaszárnyközép
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint bors
- 4 evőkanál Olívaolaj
- 2 evőkanál Szójaszósz
- 0,5 darab Narancs leve és héja
- 1 kávéskanál Pirospaprika
- 1 késhegy őrölt fahéj
- 50 dkg Burgonya
- 2 darab Sárgarépa
- 2 darab Fehérrépa
- 1 darab Zeller
- 2 darab Lilahagyma
- 1 fej Fokhagyma
- 0,5 darab Narancs
- 4 evőkanál Olívaolaj
- 10 dkg Feta sajt
- ízlés szerint Petrezselyem