Fűszeres sült pulykaszárny őszi tepsis zöldségekkel

Fűszeres sült pulykaszárny őszi tepsis zöldségekkel image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 10 perc
Elkészítés 1 óra

Hozzávalók

4 Adag
    • 4   darab Pulykaszárnyközép
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint bors
    • 4   evőkanál Olívaolaj
    • 2   evőkanál Szójaszósz
    • 0,5   darab Narancs leve és héja
    • 1   kávéskanál Pirospaprika
    • 1   késhegy őrölt fahéj
    • 50   dkg Burgonya
    • 2   darab Sárgarépa
    • 2   darab Fehérrépa
    • 1   darab Zeller
    • 2   darab Lilahagyma
    • 1   fej Fokhagyma
    • 0,5   darab Narancs
    • 4   evőkanál Olívaolaj
    • 10   dkg Feta sajt
    •   ízlés szerint Petrezselyem

Előkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra. A pulykaszárnyakat sózzuk, borsozzuk. Egy kis tálkában összekeverjük az olívaolajat, szójaszószt, narancslevet és héjat, a pirospaprikát és a fahéjat. Alaposan bedörzsöljük vele a szárnyakat. Tepsibe tesszük, alufóliával lefedjük, és 35-45 percig sütjük. Ekkor kivesszük, kiemeljük az elősütött húst, és a tepsibe tesszük a feldarabolt zöldségeket, amelyeket előtte egy uzsonnázótasakban összeforgattunk az olívaolajjal, sóval, borssal. A zöldségágy tetejére ültetjük a szárnyakat. A sütőt felvesszük 200 Celsius-fokra. Most már fedő nélkül, további 45-50 percig sütjük, amíg mind a zöldségek, mind a hús pirosra sül. Tálaláskor morzsolt fetasajtot és friss petrezselymet szórunk rá.