Minden hozzávalót készítsünk elő, hogy majd mikor megfő a gnocchi, pillanatok alatt el tudjuk készíteni az ételt. A sajtokat reszeljük le, a sonkát szedjük szét szeletekre, a magvakat (dió, mogyoró, kesudió, mandula) vágjuk apróra, a rukkolát kissé aprítsuk össze. Tegyünk fel egy nagy fazék főzővizet a gnocchinak. Ha felforrt, sózzuk meg és tegyük bele a gnocchit. Főzzük a csomagoláson jelzett időhöz képest két perccel rövidebb ideig!
Ghnocchi kétféle sajttal, pármai sonkával és dióval
Hozzávalók
-
- 800 g gnocchi
- 8 szelet Szeletelt sonka
- 2 nagy marék Rukkola
- 80 g Magkeverék
- 1 gerezd Fokhagyma
- 4 evőkanál Extra szűz olívaolaj
- 60 g Vaj
- 100 g Montasio Fresco sajt reszelve
- 50 g Asiago sajt
- 1 evőkanál Mascarpone sajt
- ízlés szerint Bazsalikomos fűszerspray
- ízlés szerint Só
Előkészítés
Miközben fő a gnocchi, van néhány percünk és egy nagy széles serpenyőben kevés olíván pirítsuk szőkére az aprított magvakat. Egy villára szúrt fokhagymával folyamatosan kavargassuk, közben a fokhagymát időnként alaposan dörzsöljük hozzá a serpenyőhöz. Ha érezzük a magvak és a fokhagyma illatát, egy merőkanállal adjunk egy kevés főzőlevet serpenyőbe a dióhoz, ez lesz a mártás alapja! Ha elkészült a gnocchi, szűrőkanállal szedjük át a serpenyőbe a sűrűsödő mártásalaphoz, majd azonnal hintsük meg a sajtokkal, rukkolával és adjunk hozzá egy kanálnyi hideg vajat és mascarpone sajtot is. Kapcsoljuk le a tüzet, folyamatosan rázogassuk körkörösen a serpenyőt. Elég, ha serpenyő és a gnocchi melege olvasztja a sajtokat és a vajat, valamint fonnyasztja a rukkolát! Közben, ha nagyon sűrűsödik a mártás, kanalanként adagoljunk hozzá kevés főzőlevet, amíg kellően krémes állagú lesz, és bevonja a gnocchit.
Ha elkészült, azonnal tálaljuk: a forró gnocchira terítjük a sonkaszeleteket, hogy kissé átlangyosodjon, majd meghintjük egy kis friss rukkolával, még egy kis friss reszelt sajttal és a végén egy kis bazsalikomos fűszer spray-vel átfényezzük, aromatizáljuk legvégül kevés olívával meglocsoljuk.